Op dinsdag 27 december was er de mooie veldrit in Breda. Een echte kerstrit in het donker met kerstmuziek, lichtjes, een tent waar ze doorheen knalden en natuurlijk het belangrijkste, een mooi parcours. De renners reden lange rechte snelle stukken, maar ook “de muur”, een meer dan steile helling, waar ze zowel op als af moesten. Natuurlijk ook een washboard en een stukje mul zand. Meer dan genoeg uitdaging dus en dat in het donker.

In categorie vier wist Lars Prins naar een goede 33e plaats te fietsen. Hij heeft nog niet zo heel veel wedstrijden ervaring dus op zo’n moeilijk parcours een mooie klassering. In categorie vijf een deelnemersveld van 32 renners. Hidde Swart verdedigde de rood/wit/zwarte kleuren van De Jonge Renner met verve met een vijftiende plaats. In categorie zes reed Olav Noorloos naar een 23e plek. Casper Noorloos en Yorick Brethouwer kwamen ook aan de start. Casper wilde het natuurlijk beter doen dan zijn broertje en dat lukte met een mooie 13e plek. Niet ver daarachter eindigde Yorick 16e. Voor Yorick zijn beste klassering van het seizoen. Een duidelijk stijgende lijn is zichtbaar.

In categorie zeven was De Jonge Renner het best vertegenwoordigd. Al jaren rijden Roan Konings, Moreno Tak, Sven Mulder, Sam van Oosterholt en Bart Rutten samen hun wedstrijden. Zowel in het veld als op de weg. Al jaren weten zij elkaar ook te motiveren tot steeds betere prestaties. Zo lijkt wielrennen een individuele sport, maar zonder trainingsmaatjes ben je nergens! Ook deze wedstrijd weer goede klasseringen. Roan 5e, Moreno 10e, Sven 11e, Sam 20e en Bart 27e. Een mooie dag dus in Breda. Helaas zonder podiumplekken, maar wel weer mooie uitslagen.

De volgende dag gingen in Categorie zeven Roan Konings en Sam Oosterholt opnieuw op zoek naar de uitdaging voor een betere klassering. Die vonden zij in Liessel. En een betere klassering lukte. Roan kwam net te kort voor het podium met een 4e plaats. Sam kwam tot een keurige 14e plaats.

Nu gaan de mannen zich voorbereiden op de één na belangrijkste wedstrijd van het veldrijden: de thuiswedstrijd in Oosterhout. Nog even op De Warande punten pakken en dan op naar de belangrijkste wedstrijd van het seizoen: het NK veldrijden in Appelscha op zaterdag 21 januari!