Eerste wedstrijd voor Tim en Bas van Leijsen in Ronde van Rijen.

De Jonge Renner stond op 18 juni met veel renners aan de start in Rijen. Voor Tim en Bas de eerste keer. Anderen kwamen om de benen los te rijden na een zware trainingsdag in Limburg. En natuurlijk waren er een paar die voor het podium gingen.

In Rijen stonden veel renners aan de start. Het was weer dezelfde ronde als het jaar ervoor. Gewoon echt door het centrum. Rechte stukken en wat bochten, een overzichtelijk parcours. Voor De Jonge Renner veel renners aan de start. In categorie 3 stonden Jelle Dekkers en Wytske van Es aan het vertrek. Jelle kwam heel mooi als vijfde over de finish. Wytske als vijftiende.

In categorie 4 stonden Victor Hugo Brenders, Raf de Caluwe en Denley van Wijnbergen aan de start. Alle drie rijden ze hun eerste wegseizoen en zijn goed kennis aan het maken met wegrijden. Victor Hugo Brenders, de meest ervaren renner van het trio miste net het podium met een hele goede vierde plaats. Raf kwam als elfde over de finish en Denley liet nog tien renners achter zich met een mooie zestiende plaats.

Ook categorie 5 reed naar mooie klasseringen. De beste voor Matthijs Bink die een thuiswedstrijd reed. Een achtste plaats. Hilde pijnenburg kwam als veertiende over de finish. Joey Welling deed het goed met een achttiende plaats en Isa de Caluwe, die ook nog niet zoveel ervaring heeft met wedstrijden kwam als 22e over de finish. In categorie 6 Tim Leijsen aan de start….. Dan doe je mee aan een wedstrijd en gaat je ketting kapot!! Een vervelend debuut, maar ook dat hoort bij wielrennen. Het goede nieuws, eerste podiumplek voor De Jonge Renner. We weten dat Jari snel is en dat liet hij zien. In het peloton kwam Jari Prins als derde over de finish. Yorick Brethouwer kwam in dat peloton als veertiende over de eindstreep en Rowan van Oord als 23e.

In categorie 7 deed De Jonge Renner zoals gebruikelijk weer goede zaken. Vorige week nog Nederlands Kampioen, nu kreeg hij geen ruimte. Roan Konings eindigde op een vierde plaats. Gelukkig heeft De Jonge Renner in deze categorie nog meer toppers! Moreno Tak eindigde op een tweede plaats, gevolgd door Sven Mulder op plaats drie. Zo was het podium toch goed gevuld met het rood/wit/zwart van De Jonge Renner. Niet alleen zij reden een goede wedstrijd. Jeremy Melis kwam als nummer zes over de streep, Sam Oosterholt nummer acht, Sem Kroonen nummer veertien en Just van Dongen als zeventiende in een veld van 22 renners.

Weer een mooi weekend voor De Jonge Renner. Volgende week weer op zoek naar podiumplaatsen!

Foto’s Ronde van Rijen staan hier!

De Jonge Renner klimt in Dordrecht!

Op zaterdag 24 juni ging de jeugd van De Jonge Renner naar Dordrecht voor een klimomnium. Behalve een gewoon criterium werd er ook een tijdrit gereden.

In Dordrecht ligt een heuse berg. De Molshoop! Hier maakt niet alleen de plaatselijke wielervereniging De Mol gebruik van, maar ook skicentrum Drechtsteden. Als je erop kunt skiën moet het wel een serieuze klim zijn. Het was de twintigste keer dat deze wedstrijd verreden werd. De jongste jeugd voor een tijdrit van twee kilometer, de oudste ging over tweeënhalve kilometer.

In categorie 4 stond Wenley van Wijnbergen aan de start. Het is zijn eerste seizoen dat hij echt aan wedstrijden meedoet. Hij doet dat heel goed. In het klassement eindigde hij als dertiende in een klassement van 28.

Ook Matthijs Bink in categorie 5 krijgt de smaak van wedstrijden te pakken. Een mooie acttiende plaats was er voor hem. In categorie 6 Jari Prins. Hij reed naar een hele mooie 8e plaats, waar er maar liefst 34 aan de start stonden.
In Categorie 7 een mooie podiumplaats voor Nederlands kampioen Roan Konings. Ook in deze categorie 34 deelnemers, een derde plaats was er voor hem. Ook Moreno Tak (plaats dertien) en Sam Oosterholt (plaats achttien) reden een mooie uitslag.

De Jonge Renner ook in actie te Breda

Een dag later op 25 juni stonden er diverse renners van De Jonge Renner aan de start in Breda. In Breda wordt de wedstrijd, net als in Oosterhout gereden op het trainingsparcours. Het wegparcours van WV Breda is er een met veel bochten, technisch dus en veel remmen en aanzetten.

De Jonge Renner had renners aan de start in categorie 5 en 7. In Categorie 5 kwam Hidde Swart tot een mooie negende plaats. Matthijs Bink reed naar een zeventiende plaats en Joey Welling kwam als twintigste over de finish. In categorie 7 had Moreno Tak weer een goede dag. Hij weet wat het is om op het podium te staan, maar het hoogste schavot is toch altijd wel weer extra speciaal. Direct hierachter Sven Mulder op plaats twee. Bart Rutten en Just van Dongen reden naar plaats zeven en negen.

De foto’s van de koers in Breda zijn hier te vinden!