Clubcompetitie

Zaterdag 12 mei ging de Clubcompetitie weer verder met de Zuid-Hollandse Eilanden Tour met start en finish in Spijkenisse. Namens Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner kwamen Martijn Dijkstra, Rob van Broekhoven, Youru van Iersel, Nils Sinschek en Wim Wittenberg in actie. Er stond geen wind, dus het leverde een saai wedstrijdverloop op. Toch probeerden veel renners te ontsnappen, maar niemand die echt weg kwam. Op acht kilometer van het einde demarreerde Nils. Hij kreeg al vlug het gezelschap van Bart Dielissen. Samen reden ze naar een maximale voorsprong van 25 seconden. Op een kilometer van het einde werden ze helaas ingelopen door een jagend peloton. In de laatste kilometer was er ook nog een valpartij waardoor Martijn en Rob opgehouden werden . Youri sprintte naar een veertiende plaats. Wim werd 36e en Nils 47e. In de ploegenstand neemt De Jonge Renner een vierde plaats in. Volgende koers in de Clubcompetitie is Omloop Hoeksche Waard op 26 mei.

Ronde van Overijssel

Naast de wedstrijd in de Clubcompetitie stond Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner op zaterdag 12 mei ook aan de start van de 67ste Ronde van Overijssel. Een wedstrijd van 200km die meetelt binnen de competitie van de UCI Holland Cup. Onze ploeg werd vertegenwoordigd door Mathijs de Leng, Bram de Kort, Roy Eefting, Tim Naberman, Jesse Huijbregts, Lars Akkermans en Max Hendrikx.

Klokslag 12 uur vertrok het 145 man tellende peloton over de vele bekende heuveltjes van de provincie Overijssel. Helaas na acht kilometer was er een grote valpartij waar Bram, Max en Jesse ook bij betrokken waren. Met het nodige achtervolgingswerk sloten de mannen uiteindelijk weer aan bij het peloton. Ondanks het gebrek aan wind werd er hard koers gemaakt en kwam het tellertje maar weinig onder de 50km per uur het eerste uur.

Na 70km was de eerste serieuze ontsnapping van de dag. Met deze ontsnapping schoof ook Tim mee. Helaas waren de mannen van Roompot-Nederlandse Loterij niet mee en reden het gat na een kilometer of vijftien weer dicht. Opnieuw kon het spel beginnen. Net voor de Lemerlerberg reed er opnieuw een omvangrijke groep weg van veertien coureurs. Bijna alle ploegen waren vertegenwoordigd en het peloton liet het begaan.

Met een maximale voorsprong van 5’40 minuut werd het tijd om deze renners een halt toe te roepen. Ook wij pakten onze verantwoordelijkheid en hielpen mee totdat het gat tot een kleine 2,5 minuut geslonken was. Net voor de plaatselijke ronde waren de leiders gegrepen en wisten opnieuw enkele coureurs een bres te slaan met het peloton. Op de plaatselijke ronden werd nogmaals de gashendel open gedraaid. Met Lars, Tim en Mathijs nog in het peloton waren we uiteindelijk nog vertegenwoordigd in het overblijvende peloton. Zij werden respectievelijk 40ste, 46ste en 54ste in de uitslag.