Voor een aantal jeugdleden van WV De Jonge Renner stond zaterdag 20 juni de Jeugdronde van Zuid-Beijerland op het programma. Het was niet al te warm, maar gelukkig wel droog. Na een goede opwarming tijdens de verkenningsrondjes op het parcours was het tijd om te gaan starten.

Hidde Swart was als eerste Jonge Renner aan de beurt voor een wedstrijd van 10 km in categorie 3. Er werd flink doorgereden, maar Hidde kon het tempo goed volgen en reed een knappe wedstrijd. Na een snelle eindsprint eindigde hij op een mooie 9e plaats.

In categorie 5 stonden de meeste Jonge Renners aan de start: Bart Rutten, Sven Mulder, Moreno Tak en Sem Kroonen konden zich opmaken voor 20 km koers. Ook in deze categorie lag het tempo hoog, waardoor ontsnappen erg moeilijk was. Toch probeerde Sven een aantal keren te demarreren, maar hij werd helaas steeds weer terug gepakt door het peloton. Alle 4 de mannen reden een hele goede wedstrijd, waarbij Sven 11e, Moreno 18e, Sem 20e en Bart 26e werd.

Daniel Taki was als laatste Jonge Renner in aan de beurt in categorie 6. Hij maakte een verslag van zijn wedstrijd:

“Dit was mijn eerste keer dat ik in Zuid-Beijerland een wedstrijd fietste. Het was een kleine ronde van ongeveer 1 km, we moesten 28 rondes fietsen. Bij de start stond ik in het midden. Vanaf het begin ging het best hard, want er werd meteen veel aangevallen. Bij de sprint zat ik helaas niet goed voorin waardoor ik 15e werd.”

Op zondag 21 juni reed Hidde van Veenendaal (cat. 7) het Landelijk Jeugd Toernooi ASC Olympia in Amsterdam. Dat het met zijn vorm wel goed zit, liet hij vorige week al zien. Ook in deze wedstrijd, met een heel sterk deelnemersveld, wist Hidde weer goed vooraan te eindigen en werd knap 4e.

De uitslagen van dit weekend op een rij:

20 juni: Jeugdronde van Zuid-Beijerland:

Cat. 3: 9e Hidde Swart

Cat. 5: 11e Sven Mulder, 18e Moreno Tak, 20e Sem Kroonen, 26e Bart Rutten

Cat. 6: 15e Daniel Taki

21 juni: Landelijk Jeugd Toernooi ASC Olympia (Amsterdam):

Cat. 7: 4e Hidde van Veenendaal