Op 13 juni jl. vond in Arkel het Nederlands Kampioenschap MTB jeugd plaats. De organisatie had gezorgd voor een uitdagend en vooral heel technisch parcours met steile klimmen, rock gardens en gewaagde afdalingen.

De wedstrijd kenmerkt zich door valpartijen en veel lekke banden, maar onze mannen laten zich hier niet door weerhouden en hebben zich er in de verschillende categorieën goed doorheen geslagen.

Bikkeltjes in categorie 3

Zoals gebruikelijk mogen Colin Melis en Sepp Brocken als eerste aantreden in categorie 3. Gespannen en uiterst geconcentreerd gaan de beide heren van start. Hoewel de een er iets meer moeite mee heeft als de ander en wat vaker afstapt, hebben ze de race allebei uitgereden en een mooie herinnering in ontvangst mogen nemen. Sepp finisht uiteindelijk als 22e en Colin komt als 23e over de streep. Goed gedaan mannen!

“Nieuwe” gezichten

Nou ja, niet helemaal nieuw meer, want Rowan van Oord traint al een poosje mee bij de mountainbikers en ook Jari Prins hebben we inmiddels al een keer mogen verwelkomen tijdens de training. Beiden hebben ook al een keer een LJC wedstrijd gereden, aangezien dat een voorwaarde voor deelname aan het NK was.

De beide mannen mogen in categorie 4 laten zien wat ze in huis hebben. Allebei gaan ze goed van start en laten enkele renners achter zich.

Jari rijdt ongelooflijk hard, maar komt helaas enkele keren ten val waardoor hij de race niet uit kan rijden. Toch goed gereden Jari, en wie weet, een volgende keer beter.

Rowan rijdt iets minder hard, maar wel heel geconcentreerd en weet op zijn fiets te blijven zitten, wat op dit parcours toch ook al een hele prestatie is. Uiteindelijk komt hij als 28e binnen. Netjes gereden, Rowan.

Even pauzeren en inrijden voor de overige categorieën

Tijdens het inrijden voor categorie 5, 6 en7 blijkt maar weer hoe zwaar en moeilijk het parcours is. Sven ziet enkele afdalingen niet zitten en besluit uiteindelijk om niet te starten, ondanks pogingen hem te helpen. Hier gaan we aan werken Sven!

Het vervolg…

We gaan verder met categorie vijf waar uiteindelijk dus twee renners starten, Jeremy Melis en Pepijn van Elzakker.

Ondanks dat Pepijn net de dag ervoor terug was gekomen van schoolkamp rijdt hij geruime tijd in de top 10. Helaas kan hij dat niet volhouden tot de finish, maar eindigt toch knap als 11e van de Nederlandse MTB jeugd in categorie vijf. Een mooie prestatie Pepijn!

Ook Jeremy heeft een goede start en kan heel behoorlijk bij de eerste twintig renners blijven. Uiteindelijk moet hij afhaken vanwege steken in zijn buik. Toch tevreden met zijn 27e plek en hiermee behoor je dus wel gewoon tot de beste 30 van Nederland in jouw categorie, Jeremy!

Last but not least…

…is het in categorie 6 de beurt aan Bart Branderhorst om zich te bewijzen op het NK. Bart gaat goed van start en rijdt een sterke race. Super geconcentreerd en aangemoedigd door zijn clubgenootjes legt hij zijn rondjes af om uiteindelijk als 22e over de finish te rijden.

Bart kunnen we zelfs nog vanuit de lucht in actie zien; bekijk hiervoor het filmpje dat we gedeeld hebben op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/mtbjeugd.djr?ref=hl

Bijna vakantie

Mannen, jullie hebben allemaal een prestatie geleverd waar je trots op mag zijn, gefeliciteerd! Nu even een weekend rust en dan nog één LJC wedstrijd voor de zomervakantie.

 

Tot zaterdag 27 juni a.s. in Apeldoorn!