Onze jeugdleden hebben er lang naar uitgekeken en op dinsdag 23 juni was het dan zover: in plaats van een gewone dinsdagavondtraining kregen de jongens en meisjes een heuse clinic van Marc Goos en Timo Roosen, twee echte profwielrenners van Team Lotto NL-Jumbo!

Timo en Marc hebben alle twee bij WV De Jonge Renner gefietst en kwamen nu voor een avond weer terug naar hun vroegere club om de jeugd te vertellen hoe het is om prof te zijn. Maar natuurlijk werd er vooral getraind en met aanwijzingen en tips van Marc en Timo werd het een leuke en leerzame training!

Ruben Broers (7 jaar) maakte er een verslag over:

“Dinsdagavond had ik weer training bij “De Jonge Renner”. Ik had er veel zin in, maar ik was ook een beetje zenuwachtig, omdat ik voor het eerst met klikpedalen ging fietsen, en dan hadden we ook nog een clinic van Timo Roosen en Marc Goos! We hebben lang op het parcours gefietst. Marc had verteld hoe we uit de wind moesten fietsen. Heel dicht achter elkaar aan en ook allemaal dezelfde kant op, dat hebben we geoefend. Daarna hebben we ook nog de kleine slalom en de grote slalom gefietst  Het was echt heel leuk en interessant. We hebben allemaal een foto van ze gekregen met een handtekening en ook nog een bidon.”

Ook Femke Marijnissen schreef een verslag:

“Op dinsdag 23 juni hadden wij een speciale training. We kregen deze training van profrenners Marc  Goos en Timo Roosen die bij LottoNL-Jumbo fietsen. Als eerste werden we ingedeeld in twee groepen, de ene groep ging met Timo mee naar de baan en de tweede groep ging met Marc naar de parkeerplaats waar we techniektraining kregen. Bij de techniektraining gingen we slalommen en sprinten. Als laatste gingen we slalommen om twee pionnetjes in de vorm van een acht. Op de baan gingen ze waaier rijden en sprinten. Als laatst hebben Timo en een vader die ook training geeft een wedstrijdje gedaan. Timo heeft gewonnen en Marc kon niet meedoen, want hij is geblesseerd. Daarna gingen we terug naar het clubhuis waar we Marc en Timo vragen mochten stellen en we allemaal een bidon van LottoNL-Jumbo en een handtekening kregen.”

Kijk in het Fotoalbum van de Jeugdafdeling voor heel veel foto’s van de clinic.