Verslag van Hilde Pijnenburg, 11 jaar.

“Om 10.00 zijn we met alle jeugdrenners van DJR met de bus vertrokken naar Utrecht om de Tour de France te bezoeken. Er stond die dag een tijdrit op het programma als opening voor de Tour 2015.

In Utrecht aangekomen hebben we een mooi plekje in de schaduw opgezocht wat direct aan het parkoers lag. Het was superleuk om al die profs langs te zien komen. Vooral de Nederlandse renners hebben we goed aangemoedigd. Ook mijn favoriete renners Contador en Sagan heb ik flink toegeschreeuwd.

Voordat de tijdrit van start ging, kwamen er sponsorwagens langs die spullen gooiden. Dit heet de Tourkaravaan. Iedereen heeft de nodige spullen gevangen, zoals petjes, sleutelhangers, coffeepads, e.d. We letten goed op of er spullen onze kant op vlogen en doken er direct op af.

Tijdens de tijdrit hebben we ook nog een watergevecht gehouden. Iedereen was kletsnat. Gelukkig waren we weer opgedroogd voordat we in de bus terug moesten.

Omdat het een hele warme dag was, vonden we het lekker om onder de bomen of onder het viaduct te zitten kijken naar de renners. Daar was het lekker koel. Op een gegeven moment zat bijna iedereen van de club onder het viaduct.

Aan het einde van de dag hebben we nog gezamenlijk frietjes gegeten langs het parkoers en hebben we de laatste renners voorbij zien komen.

Nadat de tijdrit was afgelopen en de uitslag bekend was, zijn we met de bus terug gereden naar Oosterhout waar we nog een groepsfoto hebben gemaakt.

Al met al was het een zeer leuke belevenis om de Tour de France van dichtbij te bekijken. Alle dames van de jeugdcommissie, bedankt voor deze ervaring. Superrrrr!”

Foto’s vind je hier.