Om 14.30 uur gingen er vijf rensters van De Jonge Renner van start in het Belgische Haaltert voor een koers over twaalf rondjes van 7,5 kilometer. Na twee rondes demarreerde Sanne Cant op een van de klimmetjes in het parcours, Monique reageerde en samen kregen ze een gaatje. Het gat liep in de stromende regen op van 35 seconden naar ruim 1 minuut en vervolgens naar 2 minuten. Met nog drie rondes te gaan was de voorsprong al opgelopen naar 3 minuten.

In het peloton werd meermaals gedemarreerd, maar al deze pogingen strandden. De samenwerking van Sanne en Monique was erg goed: er lag constant een hoog tempo. Daardoor besloot de jury om de wedstrijd 1 ronde in te korten, omdat zij anders het peloton zouden dubbelen. Vierhonderd meter voor de meet lag nog een klimmetje, maar daar werd niet aangevallen en zo sprintten Sanne en Monique voor de overwinning. Vanuit een lage snelheid werd er vol aangezet en won Monique de sprint! De sprint van het peloton werd gewonnen door Annelies Doorsleaar.

Onze andere dames van DJR hadden het vandaag lastig. Dit was voor Daphne, Ymke en Sara de derde wedstrijd achter elkaar dit weekend. Ze hadden zware benen na drie zware koersdagen, maar ze hebben er een goede koersdag op zitten. Een investering voor de aankomende koersen! Sara reed de koers uit in het peloton en werd 20e. Ymke, Daphne en Anouk besloten eerder te stoppen door de harde regen, gladheid en kou.