Vrijdag 4 september organiseert Filmhuis Oosterhout het Ladies Wieler Event: een dag vol wielersport voor vrouwen. Een mooie combinatie met de Holland Ladies Tour die deze dag plaatsvindt in Oosterhout.

Overdag vindt op de binnenplaats van het Filmhuis (Heuvel 27) een workshop “Hoe onderhoud ik mijn fiets” plaats. Het avondprogramma begint om 19.00 uur en bestaat onder andere uit een wielerquiz. Om 20.15 uur start de film “Mont Ventoux Scala Paradisi”. Na de film is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan regisseur Ariane Greep.

Meer informatie over dit wielerevenement vind je op de website van Filmhuis Oosterhout.

 

Mont Ventoux Scali Paradisi

Een film over de magie van de kale berg in de Provence aan de hand van diverse verhalen en verschillende zoektochten.  De Italiaanse dichter en humanist Francesco Petrarca woonde aan de voet van de Ventoux. In 1336 besloot hij de ‘gevaarlijke’ berg te beklimmen. Hij haalt de top, vindt daar inzicht en sommigen noemen dit moment wel het begin van de Renaissance. In 1967, tijdens de Tour de France, stierf de Britse wielrenner Tommie Simpson in de hitte vlak onder de top. Omwonenden beschouwen de berg als ‘hun’ berg. In de film heeft de Mont Ventoux ook een stem. Zij beschouwt, de mens en alles wat haar passeert. De Mont Ventoux heeft dan ook het laatste woord… (Bron: Filmhuis Oosterhout)