Jeugdronde van Maassluis 29 augustus:
Cat. 5: 20e Sem Kroonen
Cat. 4: 4e Jari Prins, niet gefinisht: Rowan van Oord

Jeugdwedstrijd Munstergeleen 30 augustus:
Cat. 4: 12e Yorick Brethouwer
Cat. 5: 7e Sven Mulder
Cat. 6: 19e Jaap Roelen, 27e Sven Pijnenburg

Landelijke jeugdronde van Midden Nederland (Utrecht) 30 augustus:
Cat. 6: 1e Daniel Taki

Afgelopen weekend werd er door jeugdleden van De Jonge Renner weer deelgenomen aan verschillende wedstrijden. Met veel enthousiasme en inzet werd er gefietst en er werden mooie prestaties neergezet. Dat resulteerde in 3 top 10 plaatsen: een knappe 4e plaats voor Jari Prins (cat. 4) in Maassluis, een sterke 7e plaats voor Sven Mulder (cat. 5) in Munstergeleen en een mooie 1e plaats voor Daniel Taki (cat. 6) in Utrecht.

Yorick Brethouwer (cat. 4) schreef een verslag over zijn wedstrijd in het Limburgse Munstergeleen:

“30 Augustus, op weg naar Limburg. Voor het eerst een echte klimwedstrijd. Rondje inrijden en……… lekke band. Snel wisselen met een beetje hulp van de vader van Sven Mulder. Dan samen met Sven het parcours verkennen. De eerste klim in het parcours, echt heel stijl: 18%, eigenlijk net iets teveel voor mij. Misschien eens kijken of ik dat ergens kan oefenen. De 2e klim ligt me beter, daar kun je goed doorrijden. Dan wachten tot de start. Beetje eten, beetje drinken. De temperatuur loopt op naar meer dan 30 graden. Behalve dus de eerste klimwedstrijd, ook de eerste wedstrijd in de hitte. Het gezamenlijke rondje naar de start is zwaar. Warm, zere benen. Maar…. ik mag vooraan starten. Dan het startschot. Eerst een beetje inkomen. Zo met de vakantie en een blessure was echt hard fietsen al weer even geleden. De eerste ronde ging moeizaam, maar daarna kwam ik in mijn ritme. Heerlijk die bergen op en natuurlijk ook hard af met snelheden van misschien wel meer dan 50 kilometer per uur. Dan de laatste ronde nog alles geven. Ik eindigde op ongeveer plaats 14 van de 30 renners. Het was voor mij de mooiste wedstrijd van het jaar waar ik zeker volgend jaar weer aan mee ga doen!”

Bekijk het fotoalbum van de jeugdafdeling voor meer foto’s.