Holland Ladies Tour 2015 zit er weer op. Het was een enerverende week, waarin wij als fans van de koers veel hebben geleerd en gezien. De hoogtepunten voor De Jonge Renner:

1. Veerle, Ymke, Sara, Monique en Minke hebben zich prima geweerd tegen de krachtpatserij van de UCI-ploegen.

2. Monique van de Ree eindigde op een bewonderenswaardige 39e plaats in het eindklassement. Sara Penton haalde ook de finish en eindigde op de 49e plaats.

3. Minke van Dongen liet tijdens de vijfde etappe haar clubtricot in de koffer liggen. De Oosterhoutse had een dag eerder in haar woonplaats namelijk de blauwe trui voor de meest strijdlustige renster gewonnen. Ze had deze prijs te danken aan haar 37e plaats in de individuele tijdrit, waarmee ze eerste clubrenster was.

 

 

De volgende foto’s zijn gemaakt door o.a. Roland Godschalk en Jeroen van den Buijs. Laatstgenoemde maakte ook het eerste filmpje tijdens het verkennen van het parcours in Oosterhout. De tweede video is een prachtige samenvatting van de etappekoers, waarin onze meiden een aantal keer goed in beeld zijn.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/dIhGUw3W46k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>