De jongens en meisjes van de jeugdafdeling van De Jonge Renner keken al weken uit naar het weekend van 12 en 13 september en eindelijk was het dan zo ver! Op zaterdag stond als eerste onderdeel het Clubkampioenschap op het programma. Vanaf 2 uur konden de rensters en renners zich warm rijden en het vernieuwde parcours verkennen. Natuurlijk hadden de deelnemers veel supporters meegebracht, zodat het al snel gezellig druk was. Onder enthousiaste aanmoedigingen van het publiek en van speaker Noortje kon er rond 3 uur gestart worden. Eerste waren de categorieën 1 t/m 4 aan de beurt en meteen daarna 5 t/m 7.

Colin Melis schreef een stukje over zijn wedstrijd:

“Ik ben Colin en ik ben 9 jaar en gisteren hadden we een clubkampioenschap wielrennen bij De Jonge Renner. Normaal doe ik aan mountainbiken en train ik af en toe mee bij het wielrennen. Daarom deed ik nu ook aan de wedstrijd mee. Ik rijd in categorie 3 en was best zenuwachtig voor de wedstrijd. Ik had er zelfs buikpijn door, maar ik vond het ook wel erg leuk. Het was mijn eerste wedstrijd op de weg en dus erg spannend en gaaf. Ik vond het moeilijk om het tempo bij te houden en kwam daardoor helemaal alleen te rijden, wat best zwaar is. Maar ik vond het wel erg leuk en ik denk dat ik wel vaker een wedstrijd op de weg ga rijden.”

Ook Jeremy Melis maakte een verslag:

“Ik ben Jeremy Melis en rijd normaal alleen mountainbikewedstrijden. Ik heb een paar keer met de wielrenners meegetraind en vond het wel leuk om een keer een wedstrijd mee te doen. Ik vond het erg leuk. Er waren veel renners, al had ik er nog meer verwacht. In mijn categorie 5 reden 7 renners mee. Aan het begin sloot ik me aan bij een groepje en we reden best snel, maar ik kon het goed bijhouden. We reden kop over kop en in de laatste ronden haalden we twee renners in die tussen ons en de kopgroep in reden. Het kwam voor ons groepje dus aan op een eindsprint die ik net verloor. En omdat er nog iemand van mijn categorie in de kopgroep reed, ben ik dus uiteindelijk derde geworden. Hier ben ik erg trots op. Misschien ga ik wel vaker wielrennen.”

Alle jeugdrenners hebben hun uiterste best gedaan en er mooie wedstrijden van gemaakt, ondanks de regen bij de laatste categorieën. Tijdens de huldiging kregen alle deelnemers een mooie medaille van Theo Hanegraaf, voorzitter van WV De Jonge Renner. De nieuwe clubkampioenen mochten op de hoogste trede van het podium plaatsnemen en namen trots de felbegeerde beker in ontvangst.

Hoe de dag verder verliep vertelt Floris Colbers:

“Na de wedstrijd en prijsuitreiking regende het jammer genoeg.  We gingen binnen de Vuelta kijken. We hadden goede hoop op Dumoulin, maar dat viel tegen. Gelukkig maakte de BBQ weer veel goed. Je kon kip, hamburgers, saté en frikandellen eten en nog veel meer lekkere dingen. Ook hebben we leuk met z’n allen gespeeld. Met een volle buik gingen we daarna onze slaapplek in de grote tent klaarmaken. Toen gingen de ouders naar huis en konden we eindelijk beginnen met het avondspel. Het was een speurtocht in het bos en je moest je zaklamp meenemen, want het was al donker. Er waren 4 teams en we moesten een opdracht doen wie het eerst mocht beginnen. We kregen een aanwijzing en gingen op zoek naar kaartjes die verstopt waren in het bos. Die had je nodig om op het eind een zin te maken. Als je die goed had dan had je gewonnen. En team rood (mijn team) heeft gewonnen. En daarna gingen we tanden poetsen en ‘slapen’…….”

Matthijs Bink schreef een verslag over het laatste deel van het Jonge Renner Jeugdweekend:

“Na de barbecue hebben we de tent leeg gemaakt en er een zeil in gelegd. Daarna konden alle slaapspullen er in worden gelegd. Na de speurtocht gingen we slapen, maar omdat we weer honger hadden, gingen we nog barbecueën om half 1. Na het eten gingen we weer slapen. Toen was het ochtend en gingen we ontbijten. Vlak daarna gingen we zwemmen en daar was een grote mat waar je over kon rennen/lopen. Er waren ook nog matjes waar je op kon drijven. Dit was erg leuk en gezellig. Helaas moesten we al weer snel gaan omkleden, omdat onze ouders al bijna kwamen en we ook nog een boterham moesten eten met lekkere knakworstjes.”

Dankzij de vrijwilligers, trainers, jeugdcommissie, supporters en vooral onze enthousiaste jeugdleden hebben we samen een geweldig weekend gehad. Bedankt allemaal!!!

Foto’s zijn te zien in het Fotoalbum van de Jeugdafdeling.

De uitslagen van de clubkampioenschappen

Categorie 1:

1. Jelle Dekkers

2. Wytske van Es

 

Categorie 2:

1. Kyran le Sage

2. Raf de Caluwé

 

Categorie 3:

1. Hidde Swart

2. Matthijs Bink

3. Hilde Pijnenburg

4. Annelin Roelands

5. Colin Melis

 

Categorie 4:

1. Jari Prins

2. Yorick Brethouwers

3. Rowan van Oord

4. Jarco van Driel

5. Floris Colbers

6. Bryan Nieuwstad

 

Categorie 5:

1. Sven Mulder

2. Moreno Tak

3. Jeremy Melis

4. Bart Rutten

5. Sem Kroonen

6. Wesley Roeven

7. Just van Dongen

 

Categorie 6:

1. Jaap Roelen

2. Sven Pijnenburg

3. Jerre Verschure en IJssel Nikkels (gedeelde derde plaats)

4. Martijn den Haan

 

Categorie 7:

1. Hidde van Veenendaal

2. Stan van den Bergh