Zondag 20 september was in Heerlen de Omloop van de Molenberg. In categorie 6 stonden Sven Pijnenburg en Jaap Roelen  namens De Jonge Renner aan de start. Samen met ongeveer 45 andere coureurs werd er gestreden om de zoenen van de rondemissen. De omloop bestond uit een lange pittige beklimming en een snelle afdaling, waar de coureurs met snelheden van rond de 60 km/u naar beneden raceten. De wedstrijd ging over 15 ronden en beloofde een uitputtingsslag te worden. Na het startschot boven op de Molenberg was Jaap gelijk goed weg. Sven had geen geluk bij de start en dook als een van de laatsten de eerste afdaling in. Jaap dook rond de 15e positie naar beneden. Na enkele ronden ontstond er een kopgroep van 20 renners, waaronder Jaap, die zich inmiddels echt in de kop van de wedstrijd genesteld had. Gedurende de wedstrijd werd deze groep, mede onder impuls van enkele demarrages van Jaap, teruggebracht tot negen renners. Zij zouden gaan strijden voor de overwinning. Tijdens de laatste beklimming werd de groep uiteen gereden en reed Jaap naar een 6e plek. Hij kon daarmee terugkijken op een voortreffelijk gereden wedstrijd waarin hij steeds attent in de kop reed. Sven heeft gedurende de wedstrijd zijn mindere start uitstekend rechtgezet en kon opklimmen naar een mooie 29e plek.

 

Overige uitslagen

Hart van Oosterhout 20 september:

9e Hidde van Veenendaal (tussen de nieuwelingen kwam Hidde als eerste renner van cat. 7 over de streep!)

Aren van ’t Hof Memorial (dernywedstrijd) Rotterdam:

10e Sem Kroonen