De speaker stond er gisteren bij stil: al zeventien jaar achter elkaar staat de A-ploeg van onze vereniging op het podium van het NCK. Ook dit jaar. Helaas zat een eerste plaats er voor onze renners Stef Clement, Daan Meijers, Timo Roosen, Martijn Tusveld, Jeroen Boelen en Jeroen Meijers niet in. Daarvoor bleek het team van ZWC D.T.S. met daarin Cees Bol, Rick Flens, Ramon Sinkelman, Stephan Bakker, Mike Terpstra en Jelmer Asjes net een maatje te groot. Het werd zilver en ook daar zijn we blij mee.

Ook ons damesteam ging met een zilveren medaille naar huis. Minke Slingerland, Monique van de Ree, Floortje Mackaij en Pauliena Rooijakkers eindigden op 44 seconden van winnaar WV Noord-Holland. De meiden raffelden 34,3 kilometer af in 46 minuten. Dat betekende een gemiddelde van 44,735 km/u.

Het B-team bestond dit jaar uit junior Jorn Volkers en de nieuwelingen Stijn Daemen, Bram Pieter en Harm Celie. Zij streden tegen ploegen die voornamelijk uit junioren bestonden. Een 18e plaats in een deelnemersveld van 52 ploegen biedt dus volop perspectief voor volgend jaar.

Ook onze jeugdrenners namen deel aan het NCK. Zij reden een afstand van 10,1 kilometer. Hidde van Veenendaal, Sven Mulder, Stan van den Bergh en Sven Pijnenburg knalden naar de 8e plaats met een gemiddelde 41,724 km/u. Erg knap!

We zijn weer erg trots op onze renners en rensters. Zij tonen ons hoe je samen tot mooie resultaten kunt komen.

Kijk voor alle uitslagen op www.nckdronten.nl