Jeugdrenner Rowan van Oord schreef een mooi wedstrijdverslag van deze mountainbikewedstrijd in Nieuw-Lekkerland. 

Zaterdag 2 januari mochten we weer een wedstrijd rijden. In het laatste weekend van de kerstvakantie kon mijn fiets nog eens goed uitgelaten worden. Zelf was ik ook erg benieuwd hoe het parcours was uitgezet en of ik de 8e plaats van de vorige wedstrijd kon herhalen.

Het inschrijven was in een oude watertoren op de Lekdijk. Op het boerenerf aan de andere kant van de dijk was een bijzonder parcours opgebouwd. We moesten op de oprit starten, achter schuren langs, door de moestuin van de buren, over wankele bruggetjes en door de wei (waar volgens mij ‘s morgens nog koeien rond hadden gelopen).

Het parcours was erg technisch, met veel gladde bochten en heel weinig plaats om in te halen. Ook waren er hele bouwwerken aangelegd om het nog moeilijker te maken. De drop-off had ik bij het inrijden net te laat gezien en kon mezelf daar net overeind houden. Tijdens de wedstrijd had ik een goede start waar niemand mij voorbij kon rijden. Op het gladde parcours bleef ik voorzichtig sturen, zodat ik niet zou vallen. Bij de gladde modderbochten zocht ik de buitenbocht op waar nog wel wat gras stond en ik dus grip had. Naar het einde van de race haalde ik toch nog wat andere rijders in en finishte op een mooie 12e plaats en sta nu in het klassement 15e.

Jari Prins reed een hele sterke race, waar hij lang op de 3e plaats reed en met de finish in zicht aansluiting kon maken met de nummer twee. Een te smalle weg en een renner die net gedubbeld werd, strooiden roet in de maaltijd van Jari. Maar iedereen langs de kant heeft gezien dat hij sneller was.

Sepp Brocken reed een hele goede race, waarmee hij laat zien dat hij de laatste tijd hard getraind heeft. Hij kon toch lang een hoog tempo vasthouden, ook al is hij een jaar jonger .

Mijn broertje Lars is in een jongere categorie gestart. Hij rijdt niet zo vaak mee en moest dus als laatste starten. Met het inrijden was hij al in de brandnetels gevallen en had er best wel last van. Toch knap dat hij van start ging en na één ronde al meer dan de helft van de renners had ingehaald. Nog een keer pech toen er voor hem iemand viel en hij zichzelf pijn deed aan de fiets van dat jongetje. Helaas kon hij niet meer verder, anders hadden ze het voorop nog lastig gekregen, denk ik 😉

Gijs Branderhorst reed deze keer ook mee en heeft laten zien dat het DJR-shirt zeker aan hem besteed is. Met zulke snelle rondetijden en een mooie uitslag (17e) mag je laten zien waar je vandaan komt. Top gedaan!

De wedstrijden van Sem Kroonen (25e) en van Pepijn van Elzakker (6e) heb ik helaas niet kunnen zien, maar zeker hele mooie uitslagen genoteerd.

Na mijn wedstrijd snel de fietsen op de auto en naar huis, waar we een hele klus hadden om de fietsen weer schoon te krijgen. Ook de kleren waren na twee keer wassen alweer schoon, dat viel dus allemaal wel mee.

Groeten, Rowan van Oord.

Uitslagen Nieuw-Lekkerland

Klasse F: (30 deelnemers)

17. Gijs Branderhorst

Klasse E: (48 deelnemers)

3. Jari Prins

12. Rowan van Oord

22. Sepp Brocken

Klasse D: (33 deelnemers)

6. Pepijn van Elzakker

25. Sem Kroonen

 

Tussenstand Klassement

Klasse F: (52 deelnemers)

21. Gijs Branderhorst

Klasse E: (78 deelnemers)

3. Jari Prins

15. Rowan van Oord

23. Sepp Brocken

Klasse D: (52 deelnemers)

6. Pepijn van Elzakker

27. Sem Kroonen

31. Max van Loo

43. Bart Branderhorst

Klasse A: (89 deelnemers)

54. Patrick kroonen