De zevende wedstrijd van de Jan van Arckel wintercompetitie is afgelopen zaterdag, 16 januari gereden. Onder erg koude en wisselvallig weersomstandigheden trokken maar liefst 10 renners ten strijde om hun gevecht met de modder aan te gaan.

Moritz en Gijs mochten als eerste aan de slag in de klasse 7- en 8-jarigen. Het zonnetje scheen, maar er stond een koude wind. Beide renners deden erg hun best en wisten zich goed staande te houden. Dat resulteerde dan ook in een mooie uitslag.

Materiaalpech voor Jari

Vervolgens waren de 9- t/m 11-jarigen aan de beurt. Jari (als enige op een veldfiets) had een voortvarende start en lag na de eerste bocht op kop. Het lukte echter niet om dit lang vol te houden tegen de enorm sterk rijdende Cristiaan van Rees. De tweede plek hield hij heel goed vast maar helaas kwam zijn derailleur tussen zijn wiel, waardoor Jari moest afhaken. Erg balen voor Jari en te meer omdat hij nu ook in het klassement erg zakt, omdat de wedstrijd nog niet geschrapt mag worden.

Ook Rowan en Sepp reden een hele goede wedstrijd. Rowan bikkelde zich steeds verder naar voren en wist zich weer bijna tussen de top tien te wringen. Super! Ook Sepp stond zijn mannetje op dit zware parcours en vocht zich ronde na ronde steeds verder naar voren.

Pepijn verstevigt positie

En dan was het de beurt aan de 12- t/m 14-jarigen. Hier kwamen Pepijn, Sem, Max, Jeremy en Ivo aan de start. De start was een lastige (net als bij de andere klasse), doordat er na 30 meter een haakse bocht kwam met tevens een versmalling. Vervolgens kwam hierna een stuk los zand, waardoor iedereen moest afstappen. Eigenlijk werd hier de wedstrijd al bepaald.

Aan Pepijn ging deze file voorbij, omdat hij voorin startte. Hij reed weer een heel sterke wedstrijd en moest de strijd met de elementen alleen aangaan, omdat hij bijna zijn hele wedstrijd solo reed. Dat maakte het nog eens extra zwaar.

Ook Max en Sem reden een super wedstrijd. Sem haalde in de laatste ronde Max nog in, maar beide hebben erg sterk gereden op dit zware terrein.

Lest best

Jeremy en Ivo waren in alle opzichten de hekkensluiters vandaag. Ze moesten achteraan starten, omdat dit hun eerste wedstrijd was. En hoewel ze goed startten, viel het verloop van de wedstrijd hun tegen. Ivo baalde dat hij als laatste over de streep kwam, al kon hij hier niets aan doen, want hij reed lek in de laatste rond en heeft zijn fiets naar de finish moeten dragen. Wat een karakter!

Jeremy haalde bij de start al een paar rijen renners in, maar schatte vervolgens het rulle zand verkeerd in, wat hem weer terug bracht naar een van de laatste posities. Hij streed nog wel voor een betere plaats, maar viel keer op keer terug door pech en liet het daarom in de laatste ronde schieten.

Volgende wedstrijd: 30-1-2016 Gorinchem

Uitslagen Ottoland

Klasse F: (35 deelnemers)

15. Moritz van Loo

24. Gijs Branderhorst

Klasse E: (50 deelnemers) 

11. Rowan van Oord

37. Sepp Brocken

DNF Jari Prins (materiaalpech)

Klasse D: (39 deelnemers)

7. Pepijn van Elzakker

23. Sem Kroonen

24. Max van Loo

31. Jeremy Melis

35. Ivo van Gestel

 

Tussenstand Klassement

Klasse F: (53 deelnemers)

20. Gijs Branderhorst

40. Lars van Oord

43. Moritz van Loo

Klasse E: (78 deelnemers)

14. Rowan van Oord

25. Sepp Brocken

27. Jari Prins

Klasse D: (54 deelnemers)

6. Pepijn van Elzakker

25. Sem Kroonen

30. Max van Loo

44. Bart Branderhorst

48. Jeremy Melis

49. Ivo van Gestel

 

Binnenkort zijn er meer foto’s beschikbaar van deze wedstrijd.