De organisatie van Jan van Arckel is al vroeg in de weer om een strak parcours op te bouwen. Door de bakken met regen die gevallen is en nog steeds valt, wordt al snel een spoor van blubber in het gras getrokken. Gelukkig is er het strandje nog, waar de mountainbikers vanaf categorie D door het losse zand mogen ploeteren en ook tempo kunnen maken over de schelpen.

Sem Albers treedt vandaag voor het eerst aan in categorie F en samen met Gijs ploetert hij zich een weg naar voren. Waar het inrijden nog moeizaam ging, laat hij zien dat hij daar in de wedstrijd geen last meer van heeft, want uiteindelijk finisht hij als zesde door, zoals hijzelf zegt, “beginnersgeluk”. Gijs heeft het zwaar, maar hij zet door. Opgeven is geen optie. Af en toe eens op de pedalen staan om extra aan te zetten om vervolgens als 14e te finishen. Netjes hoor, Gijs.

In categorie E rijden Jari Prins, Rowan van Oord en Sepp Brocken. Nog steeds komt het met bakken uit de hemel. Jari heeft snel na de start pech, waardoor hij moest uitstappen. Jammer Jari, volgende keer beter. Rowan gaat lekker. Hij heeft een goede start en kan lekker z’n eigen tempo fietsen. Hij vindt aansluiting bij een groepje en dat is met deze weersomstandigheden wel heel fijn. Rowan komt bijzonder tevreden als 10e over de finish. Sepp doet z’n best, maar de blubber vindt hij toch wel een lastig punt. Hij eindigt op een 29e plaats.

Om 13.00 uur gaat categorie D van start en het gaat uiteindelijk wat miezeren. Pepijn van Elzakker en Sem Kroonen starten vol goede moed. Het parcours is inmiddels één grote blubber- en glijpartij geworden. Elk plukje gras wordt door de mannen opgezocht om toch nog iets van grip te hebben. Pepijn rijdt als een speer. Hij is goed weg bij de start en komt na een paar bochten op de zevende plaats te rijden. Dat is vandaag voor Pepijn niet genoeg, dus na een heel sterke en constant gereden race finisht hij als vijfde. Sem rijdt ook een goede wedstrijd. Hij is wel een beetje eigenwijs, zoals hij zelf zegt, door op een helling z’n voet niet bij de grond te houden, waardoor hij wegglijdt. Dat kost kracht en levert een nog smerigere broek op. Desalniettemin geen gepiep: Sem vecht tot het laatste moment en komt als 21e over de streep.

Respect hoor, mannen, dat jullie met deze weersomstandigheden zo goed je best hebben gedaan. 13 februari is in Arkel de laatste wedstrijd van deze wintercompetitie.

Uitslagen Gorinchem

Klasse F: (23 deelnemers)

6. Sem Albers

14. Gijs Branderhorst

Klasse E: (45 deelnemers) 

10. Rowan van Oord

29. Sepp Brocken

DNF Jari Prins (materiaalpech)

Klasse D: (32 deelnemers)

5. Pepijn van Elzakker

21. Sem Kroonen

 

Tussenstand Klassement

Klasse F: (54 deelnemers)

15. Gijs Branderhorst

39. Sem Albers

Klasse E: (78 deelnemers)

12. Rowan van Oord

24. Sepp Brocken

29. Jari Prins

Klasse D: (54 deelnemers)

6. Pepijn van Elzakker

27. Sem Kroonen

34. Max van Loo

45. Bart Branderhorst

48. Jeremy Melis

50. Ivo van Gestel

Klasse A: (90 deelnemers)

59. Patrick Kroonen