Het is alweer een maand geleden dat de jeugdtrainingen op de weg zijn begonnen. De hoogste tijd dus om de benen eens te testen in een wedstrijd. Op zondag 13 maart stonden 18 Jonge Renners dan ook aan de start van de traditionele seizoensopeningswedstrijd voor de jeugd in St. Willebrord. Allemaal deden ze hun uiterste best en ze lieten zich goed van voren zien!

Roan Konings, Nederlands Kampioen in categorie 6, maakte een verslag van zijn wedstrijd:

“Vandaag weer de eerste wedstrijd van het wegseizoen, altijd weer spannend hoe iedereen ervoor staat.De wedstrijd was in Sint Willebrord, bijna een thuis wedstrijd.
Het was weer een zonnige dag, alleen een hele koude wind, die we tijdens de wedstrijd toch wel voelden.Ik mocht op de eerste rij starten en was goed weg. Er werd gelijk goed doorgetrokken, zodat we met een kopgroep van 25 a 30 renners overbleven
We moesten 25 rondjes rijden van 1 kilometer. Er waren verschillende renners die probeerden weg te rijden, waaronder mijn ploeggenoot Sven Mulder, maar ze werden steeds weer teruggehaald.Ook ik probeerde het een keer, maar dat lukte ook niet helaas. Zo bleven we de koers rijden met een grote kopgroep.Ik had al een vermoeden dat het op dit kleine rondje in een massasprint zou eindigen.Ik probeerde heel de koers voorin te rijden en zo alles in de gaten te houden. Bij de laatste ronde naar de finish toe, was er in de laatste bocht een valpartij. Gelukkig zat ik aan de buitenkant en kon ik alles ontwijken. Een meisje ging als eerste de sprint aan, ik in haar wiel en zo ging ik haar voorbij en net voor de streep kwam de nummer 1 mij voorbij en kwam ik net te kort om te winnen. Ik ben blij met de tweede plaats om zo het seizoen te beginnen.“

Foto’s van deze wedstrijd vind je in ons webalbum: https://picasaweb.google.com/110221421898646419659/StWillebrord13Maart2016

 

De uitslagen

Cat. 2:

13. Jelle Dekkers

Cat. 3:

20. Victor Hugo Brenders

Cat. 4:

13. Hidde Swart

25. Hilde Pijnenburg

28. Matthijs Bink

31. Olav Noorloos

Cat. 5:

8. Jari Prins

14. Casper Noorloos

Cat. 6:

2. Roan Konings

17. Sven Mulder

20. Jeremy Melis

24. Sem Kroonen

29. Sam Oosterholt

30. Bart Rutten

42. Just van Dongen

Cat. 7:

4. Jaap Roelen

15. Sven Pijnenburg

29. Jerre Verschure