Zaterdag 12 maart verschenen onze MTB’ers weer aan de start voor de eerste LJC-wedstrijd van dit seizoen. De aftrap was op het MTB-terrein in Oldebroek.

In categorie 2 was de vuurdoop voor Victor van der Velden. Hij had wat moeite met het inklikken en was daarom na afloop teleurgesteld. Dit neemt echter niet weg dat Victor zijn seizoen goed is gestart met een 19e plek.

In categorie 3 kwam Sem Albers aan de start. De start was enorm snel en Sem moest toch wel even wennen. Ook voor hem was het de eerste LJC-wedstrijd. Toch bleef hij gewoon verder strijden en wist zelfs nog een paar fietsers achter zich te laten.

In categorie 4 kwam Sepp Brocken aan de start. Sepp heeft vorig jaar ook het hele seizoen meegedaan en wist wat hij kon verwachten. Sepp reed goed op dit mooie parcours, maar kwam helaas ten val. Toch wist hij nog vier rijders achter zich te laten en scoorde een 37e plek.

Categorie 5 was het strijdtoneel voor Jari Prins en Rowan van Oord. De laatste moest echter deze wedstrijd laten schieten door ziekte. Jari moest achteraan starten en door een enorme sprint wist hij al meteen zowat de helft van de fietsers achter zich te laten. Dit hield hij gedurende de wedstrijd goed vol, waardoor hij als 27e finishte.

Als hekkensluiters waren Pepijn van Elzakker en Jeremy Melis aan de beurt in categorie 6. Beiden draaien al heel wat jaartjes mee in deze competitie en weten daarom hoe belangrijk een goede start is. Pepijn stoof weg en wist meteen al de nodige posities naar voren te schuiven. Dit hield hij goed vol en kwam dan ook als 11e over de finish. Jeremy moest verder naar achteren starten en het lukte hem niet om erlangs te komen bij de start. Ook tijdens de wedstrijd zat hij zichtbaar niet lekker in zijn vel. Hij was de hele week ziek geweest en dat was terug te zien in zijn prestatie. Hij werd 34e, maar er zat gewoon niet meer in vandaag.