En dan is het zo ver. De tweede LJC-wedstrijd voor onze mountainbikers is een feit. Berlicum vormde hiervoor het decor. De zandbak blijkt de pittigste hindernis te zijn.

Hij was er helemaal klaar voor naar eigen zeggen. Victor van der Velden bijt ook deze week weer de spits af. De spanning is van zijn gezicht af te lezen als hij aan de start verschijnt bij categorie 2.

De zandbak in

Het startschot valt en weg zijn de jongens en meiden. De eerste bochten en korte draaien en dan de zandbak. Opstoppingen, mul zand, andere lijn en plots ging het niet zoals in de verkenningsronde. Kostbare energie en plaatsen worden opgeofferd en de bak zand is een officiële en gevreesde tegenstander van Vic geworden. Met een rood koppie worden de rondes voltooid. En plaats 19 is het eindresultaat. Een deelnemersmedaille om de nek en weer een ervaring rijker, meldt Vic dat hij er van genoten heeft maar weet hij ook te benoemen dat de conditie en mul zand techniek wel ietsjes verbeterd kunnen worden.

Altijd doorgaan

Dan de eer aan Sem. In categorie 3 mocht hij vertrekken op de twee na laatste startrij. Helaas komt Sem te val in een stuk van het parcours met een aantal technische bochten. Hierbij sneuvelde zijn voorrem. Maar stoer als hij is hervatte hij de strijd en reed de wedstrijd uit. Op de 35e plek kwam hij over de streep.

Sepp start als enige in categorie 4. Het is zijn tweede seizoen en hij weet hoe het zal verlopen. Ogenschijnlijk rustig als altijd verschijnt hij aan de start. Hij laat zich niet gek maken en begint zijn wedstrijd rustig. Gaandeweg versnelt hij en weet hij nog een aantal rijders in te halen. Hij eindigt op een 33e plek.

Rekbaar

In categorie 5 zijn Jari en Rowan aan de beurt. Rowan start als laatste omdat hij de wedstrijd van vorige week moest laten gaan door ziekte. Hij heeft naar eigen zeggen dus een ideale positie om te beginnen omdat hem nu alleen nog rest om rijders in te halen. Nadeel van het achteraan starten is wel dat je goed vast komt komen te zitten als het opstropt. Rowan wist hier wel wat op en bedacht dat het afzetlint erg flexibel was en verruimde zo het parcours een beetje. Ook hij heeft nog de nodige renners achter zich kunnen laten en finishte als 44e.

Jari reed vorige week al een goede week en mocht als beloning daarom een aantal startrijen opschuiven. Hij reed zijn wedstrijd eigenlijk precies andersom dan vorige week. Nu startte hij wat minder snel maar tijdens de rit schoof hij steeds verder naar voren. Hij ging er volop voor en toonde zich erg strijdlustig. Hij finishte op de 29e plek.

Lekker sprintje

En dan de hekkensluiters Pepijn en Jeremy. Zij starten in categorie 6. Hier gaat het weer een tandje sneller. De snelste hier halen op dit parcours snelheden boven de 30 km/uur. Pepijn is er daar een van. Hij heeft een snelle, goede start. Hij komt als 6e door en weet die positie tot de laatste ronde te behouden. Dan wordt hij toch nog ingehaald, maar dat laat hij niet op zich zitten. In een mooie eindsprint wint hij en finisht als 6e. Top gedaan.

Jeremy heeft ook een goede start en weet al meteen een aantal rijen met fietsers in te halen. Hij weet dit aardig vol te houden en moet hij wel een paar rijders laten schieten. In de laatste twee rondes weet hij zich te hervatten en pakt er toch weer een aantal terug. Hij is tevreden over zijn prestatie en dat is het belangrijkste.

Volgende week staat Burgh-Haamstede op de agenda.

Meer foto’s van de wedstrijd, vind je hier.

Uitslagen Berlicum:

Categorie 2: (21 deelnemers)

19. Victor van der Velden

Categorie 3: (35 deelnemers)

35. Sem Albers

Categorie 4: (37 deelnemers)

33. Sepp Brocken

Categorie 5: (50 deelnemers)

29. Jari Prins

44. Rowan van Oord

Categorie 6: (41 deelnemers)

6. Pepijn van Elzakker

28. Jeremy Melis

 

Tussenstand Klassement

Categorie 2: (26 deelnemers)

16. Victor van der Velden

Categorie 3: (43 deelnemers)

30. Sem Albers

Categorie 4: (43 deelnemers)

46. Sepp Brocken (deze plaats klopt niet, i.v.m. vergeten wedstrijd)

Categorie 5: (60 deelnemers)

26. Jari Prins

54. Rowan van Oord

Categorie 6: (53 deelnemers)

7. Pepijn van Elzakker

26. Jeremy Melis