Op maandag 28 maart was er in Berghem een jeugdwielerwedstrijd. De harde wind en de grote deelnemersaantallen in elke categorie zorgden voor zware wedstrijden. Namens De Jonge Renner deden Victor Hugo Brenders (cat. 3), Olav Noorloos (cat. 4) en Casper Noorloos (cat. 5) mee. In categorie 6 stonden Sven Mulder, Sam Oosterholt, Sem Kroonen en Bart Rutten aan de start. Het was een zware wedstrijd met circa 70 deelnemers aan de start. Sven reed veel vooraan en bepaalde het tempo. Hij wist uiteindelijk naar een mooie 4e plaats te sprinten. Sam zat in het tweede groepje daarachter, maar viel helaas en is niet gefinisht. Sem heeft ook keurig met een groepje meegereden en ook Bart reed een goede wedstrijd.

Jaap Roelen reed in categorie 7 mee. Hier het verslag van zijn wedstrijd, waarin hij 19 rondes van 1,6 km moest afleggen:

“Er stond veel wind in Berghem, waardoor vanaf de start het peloton van 60 man in waaiers werd getrokken. Na twee rondes ontstond er een kopgroep van 23 renners, waaronder Jaap. In de daaropvolgende rondes werd er stevig doorgereden en moesten er steeds meer renners uit de kopgroep lossen. Met nog acht rondes te gaan was de kopgroep geslonken naar elf man. Nederlands kampioen Koert van Oosten demarreerde, waardoor de kopgroep uiteen spatte in vier groepen. Jaap kwam met twee anderen in de derde groep terecht. Later werd deze groep nog iets groter door renners die van achter terugkwamen. Jaap eindigde als 13e in dit sterke deelnemersveld.”

Voor foto’s, zie het picasa album: https://picasaweb.google.com/110221421898646419659/Berghem28Maart2016

De uitslagen

categorie 3:

28. Victor Hugo Brenders

categorie 4:

23. Olav Noorloos

categorie 5:

DNF Casper Noorloos

categorie 6: 

4. Sven Mulder

47. Sem Kroonen

57. Bart Rutten

DNF Sam Oosterholt

categorie 7:

13. Jaap Roelen