Fuuut! Het fluitsignaal klonk. Dit betekende dat er 47 deelnemers van categorie 6 gestart waren. Pepijn had een lekkere start en kwam bij de eerste doorkomst door als derde. Vervolgens is hij in de kopgroep gekomen, waar hij de hele wedstrijd in heeft gezeten. Dit over een zwaar heuvelachtig parcours met een paar lange stukken. Uiteindelijk, in de laatste ronde, reed de kopgroep weg en bleef hij nog met een andere renner over, die hem in het laatste stuk nog heeft ingehaald. Hij heeft daar volgens eigen zeggen nog wel voor moeten sprinten, maar is uiteindelijk toch op een vijfde plek geëindigd. Pepijn is terecht erg blij met dit resultaat.

Jeremy had een redelijke start en een idem eerste ronde. Daarna speelde zijn lies op, die hij ook al een beetje voelde met het inrijden. Bij de tweede doorkomst kwam hij dan ook met een verbeten gezicht langs en zakte daardoor steeds verder naar achteren. Jammer, maar volgende keer wellicht beter.

Jari startte in categorie 5 vanaf plaats 27, maar verloor helaas wat plaatsen door een te lichte versnelling. Daarna begon hij aan een inhaalrace, waarbij hij in de prikkelbossen belandde, omdat iemand hem bij het inhalen een beuk gaf. Toch haalde hij er nog heel wat in en eindigde op een mooie 28e plek.

Ook hebben Sepp en Jaap zich in het zweet gewerkt tijdens het paasweekend en hebben in hun eigen categorie respectievelijk een 39e en mooie 12e plaats weten te bemachtigen.

Op naar de volgende wedstrijd in het Limburgse Sittard op 9 april.

Uitslagen Burgh Haamstede

Categorie 4: (41 deelnemers)

39. Sepp Brocken

Categorie 5: (45 deelnemers)

28. Jari Prins

Categorie 6: (47 deelnemers)

5. Pepijn van Elzakker

39. Jeremy Melis

Categorie 7: (39 deelnemers)

12. Jaap Roelen

 

Tussenstand Klassement

Categorie 2: (28 deelnemers)

19. Victor van der Velden

Categorie 3: (48 deelnemers)

36. Sem Albers

Categorie 4: (53 deelnemers)

38. Sepp Brocken

Categorie 5: (62 deelnemers)

31. Jari Prins

59. Rowan van Oord

Categorie 6: (57 deelnemers)

7. Pepijn van Elzakker

33. Jeremy Melis

Categorie 7: (44 deelnemers)

37. Jaap Roelen