Op 3 april stonden maar liefst 23 jeugdleden aan de start van het wielercriterium in Steenbergen. Dit was de eerste van zeven selectiewedstrijd voor de jeugd in district zuidwest. In deze selectiewedstrijden kunnen de jeugdrenners punten halen om zich te kwalificeren voor het NK wielrennen voor de jeugd in Bodegraven/Reeuwijk op zaterdag 4 juni. Toen in de loop van de ochtend de zon doorkwam, was het lekker koersen op het traditionele klinkerparcours in het gezellige centrum van Steenbergen. Alle meisjes en jongens reden goede wedstrijden en er werden mooie resultaten neergezet: onze Jonge Renners behaalden maar liefst tien top-10 plaatsen, waarvan zes podiumplaatsen!

Victor Hugo Brenders stond aan de start in categorie 3 en vertelt hoe zijn wedstrijd verliep:

“Zondag heb ik een wedstrijd in Steenbergen gereden. Voor de wedstrijd was ik heel zenuwachtig. Helaas had ik een beetje een slechte start. Na één ronde viel er voor mij een klein gat en jammer genoeg kon ik dit net niet dichtrijden. Met twee andere wielrenners hebben we het nog samen geprobeerd, alleen lukte dat ook niet. In de laatste ronde heb ik het nog een keer alleen geprobeerd, maar werd weer teruggepakt. Toen moest ik sprinten voor plaats negen, gelukkig lukte dat wel goed en heb nu mijn eerste medaille met wielrennen verdiend.”

Voor Mathijs de Kok was het een bijzondere wedstrijd. Hij woont namelijk in Steenbergen en reed dus een thuiswedstrijd. Ook hij maakte een verslag van zijn wedstrijd in categorie 7:

“Dit was de eerste koers van dit jaar voor mij. Vanaf het begin werd er al hard gekoerst, waardoor de groep uit elkaar viel. Na een paar rondes viel iemand voor mij, waardoor ik in een lint reed, maar al vrij snel terugkwam in de kop van de wedstrijd. Op iets meer dan de helft van de koers viel Jaap Roelen aan. Na iets meer dan een halve ronde reed ik alleen naar hem toe en waren we met z’n tweeën weg en in de sprint had ik gewonnen van Jaap in mijn eigen stad.”

Voor meer foto’s klik je hier en hier.

De uitslagen

categorie 2:

DNF: Wytske van Es

categorie 3:

9. Victor Hugo Brenders

categorie 4:

12. Hidde Swart

13. Olav Noorloos

20. Hilde Pijnenburg

categorie 5:

2. Casper Noorloos

5. Jari Prins

11. Yorick Brethouwer

14. Rowan van Oord

16. Floris Colbers

categorie 6: 

1. Roan Konings

2. Sven Mulder

4. Moreno Tak

11. Sam Oosterholt

13. Jeremy Melis

14. Bart Rutten

16. Sem Kroonen

17. Just van Dongen

categorie 7:

1. Mathijs de Kok

2. Jaap Roelen

3. Daniel Taki

8. Sven Pijnenburg

16. Jerre Verschure