Net als vorig weekend was er een prachtige tweede plaats voor Roy Eefting. In de Omloop van de Glazen Stad werd hij nipt geklopt door sprintkanon Wim Stroetinga.

“Onze mannen hebben als ploeg een dijk van een koers gereden”, aldus teammanager Ceciel van Dongen. Behalve Roy vertegenwoordigden ook Beau Duvigneau, Lars Akkermans, Youri van Iersel, Thomas Bosch en gastrenner Maikel Vingerling onze vereniging.

“Met nog 25 kilometer koers had De Jonge Renner de slag gemist”, vervolgt Ceciel. “Ploegleider Maarten den Bakker gaf de renners daarom de opdracht het gat dicht te rijden om zo aan te sturen op een sprint van zestig renners. Onze sprinters Roy en Maikel zaten immers in de tweede groep. Youri en Beau zetten zich samen met twee Metec-renners op kop van de tweede groep en reden een gat van 1 minuut vakkundig dicht.”

Het resultaat mocht er zijn: een tweede plaats voor Roy, Michael 9e en Beau 14e. Klasse van onze mannen die achter CT De Rijke tweede werden in het ploegenklassement!