Op zaterdag 9 april reisden vier jeugdleden van de mountainbike afdeling af naar Sittard. Sommigen moesten ruim 140 kilometer rijden om een half uur wedstrijd te kunnen rijden.

Het parcours lag er prachtig bij en het was voor alle categorieën behoorlijk pittig met flink wat hoogtemeters, waardoor de snelheid bergafwaarts flink opliep. Daarentegen moesten de jongens naar boven regelmatig op de pedalen gaan staan om snelheid te behouden.

Sem Albers mocht in categorie 3 de spits afbijten voor de Jonge Renner. Goed voorbereid en met een gezonde spanning verscheen Sem aan de start. Hij was goed weg. De zandbak vond hij een makkie. Z’n zusje zette af en toe haar sirene (lees; ‘keel’) op om hem aan te moedigen. Sem z’n doel was om minimaal 30e te worden en dat lukte hem nog ook. Echt heel goed gedaan, Sem!

In categorie 4 kwam Sepp Brocken uit voor de Jonge Renner. Sepp had het erg zwaar en was blij dat hij bij de rechte stukken wat kon herstellen, waarna hij weer die heftige klimmetjes moest nemen. Sepp werd zelfs door de speaker aangemoedigd. Een 24e plek. Goed volgehouden, Sepp.

Na de pauze kwam Rowan van Oord als eerste aan de start in categorie 5. Het parcours was nu een stuk langer en er zaten een rockgarden en een paar drop offs in. Rowan beet door en zelfs bij de lange klim was opgeven geen optie. Hij moest na twee rondes een paar mountainbikers voor laten gaan en kwam als 36e over de streep. Goed gewerkt, Rowan!

Pepijn van Elzakker was helemaal klaar voor de strijd in categorie 6. Een 45 minuten durende wedstrijd was een flinke aanslag op de conditie. Zoals we van Pepijn kennen: hij had een super snelle start en wist daarmee in de kopgroep te komen. Hoewel hij dat niet zo lang kon volhouden en stuk ging, hernam hij zich na een paar ronden en sloot hij aan bij een groepje van twee jongens. Met een heel handige inhaalmanoeuvre een paar honderd meter voor de finish, wist hij als 6e te finishen en staat hij nu op een gedeelde 5e plek in het algemeen klassement. Klasse, Pepijn!

Uitslagen Sittard

categorie 3: (34 deelnemers)

30. Sem Albers

categorie 4: (30 deelnemers)

24. Sepp Brocken

categorie 5: (39 deelnemers)

36. Rowan van Oord

categorie 6: (38 deelnemers)

6. Pepijn van Elzakker

Tussenstand Klassement

categorie 2: (31 deelnemers)

20. Victor van der Velden

categorie 3: (53 deelnemers)

30. Sem Albers

categorie 4: (54 deelnemers)

30. Sepp Brocken

categorie 5: (63 deelnemers)

51. Rowan van Oord

categorie 6: (58 deelnemers)

6. Pepijn van Elzakker

33. Jeremy Melis

 

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xDitC0bHpa0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>