Op 27 april reden onze jeugdrensters en -renners de vierde NK-selectiewedstrijd in Breda.

Hidde Swart schreef een verslag van zijn wedstrijd in categorie 4:

“Op Koningsdag deed ik mee aan de Oranjeronde van Breda. Het was heel regenachtig, maar soms ging de zon ook even schijnen. Tijdens mijn wedstrijd was het gelukkig zonnig met een klein beetje regen. Ik startte goed, want ik begon op de vierde plaats. Uiteindelijk zat ik in het voorste peloton en zat ik steeds rond de tiende plek. Ik schoof steeds meer naar voren. We moesten tien rondes (ongeveer 13 km). In de laatste ronde ben ik gevallen. Ik zat in de binnenbocht en toen werd ik het gras in geduwd. Daar gleed ik weg met mijn voorwiel. Ik probeerde mijn wiel stabiel te houden, maar toen gleed mijn achterwiel weg. Ik viel en gleed door over het asfalt. Ik ben nog wel op de fiets gestapt en heb de ronde uit gefietst, maar ben hierdoor niet goed geëindigd. Dat vind ik erg jammer, want ik reed de hele tijd vooraan en ik had misschien wel heel goed kunnen eindigen. Dus ik baalde hier erg van.”

Uitslagen Oranjeronde Breda

categorie 2:
14. Jelle Dekkers
15. Wytske van Es

categorie 3:
19. Lars Prins

categorie 4:
19. Hidde Swart
DNF Olav Noorloos

categorie 5:
11. Casper Noorloos
15. Jari Prins
24. Floris Colbers
DNF Yorick Brethouwer

categorie 6:
2. Roan Konings
5. Sven Mulder
11. Sam Oosterholt
12. Moreno Tak
17. Bart Rutten
26. Sem Kroonen
27. Just van Dongen

categorie 7:
4. Jaap Roelen
23. Jerre Verschure
DNF Sven Pijnenburg