Onder koude en soms natte weersomstandigheden werd op Pinksterzondag in Moerdijk de zesde in een reeks van zeven district-selectiewedstrijden gereden. Voor onze jeugdrensters en -renners weer een kans om punten te scoren en zich te kwalificeren voor het NK jeugdwielrennen op 4 juni in Bodegraven/Reeuwijk.

Het parcours van de Ronde van Moerdijk was ongeveer 1 kilometer lang met de start/ finish boven op de Havendijk. Vanaf de start liep het parcours meteen naar beneden, zodat in iedere categorie de snelheid er vanaf het startschot goed in zat. Na een smalle brug en nog een klinkerstrook, ging het parcours over in een brede asfaltweg die aan het einde weer omhoog liep naar de dijk waarop de finish lag. In iedere categorie waren er grote deelnemersaantallen, maar de Jonge Renners konden zich goed handhaven en zetten mooie prestaties neer.

Sven Mulder vertelt hoe zijn wedstrijd in categorie 6 verliep:

“Vandaag, zondag 15 mei, heb ik een districtswedstrijd in Moerdijk gereden. Het is een zeer mooi rondje, met een mooie finish berg op. Door de regen kon ik optimaal functioneren. Na de start werd er hard doorgetrokken. In eerste instantie brak het peloton, maar na één ronde kwam het grootste gedeelte weer bij elkaar. We moesten in totaal 23 ronden afleggen. Er werden verschillende demarrages geplaatst. Op elf ronden van de meet kwam ik weg met een ploeggenoot. Dat hebben we vijf rondes volgehouden en daarna ben ik zelf weggesprongen. Na een lange, zware inspanning op weg naar de streep, kreeg ik steeds meer voorsprong. Uiteindelijk kwam ik als eerste over de streep, terwijl ik het peloton bijna had gedubbeld. Met dank aan mijn ploeggenoot Moreno Tak, waarmee ik was weggereden en dank aan mijn ploeggenoot Roan Konings, die het geweld in het peloton mooi controleerde.

Ook Wytske van Es maakte een verslag van haar wedstrijd in categorie 2:

“Eerste Pinksterdag reed ik een wedstrijd in Moerdijk. Toen ik aankwam bij de wedstrijd hoorde ik nog net de speaker omroepen dat Sven en Moreno van mijn club eerste en tweede waren geworden in hun categorie. Dat beloofde een mooie dag te worden voor De Jonge Renner!
Mijn categorie startte als een na laatste. Ik had deze keer dus alle tijd om eerst mijn clubgenootjes Jari, Yorick, Casper, Floris, Olav, Hidde, Matthijs, Victor en mijn vriendinnetje Hilde uit categorie vijf, vier en drie aan te moedigen.
Toen mochten mijn teamgenootje Jelle en ik. We stonden met dertien renners aan de start. Het eerste rondje reed ik goed voorin mee. Ik moest het tweede rondje helaas lossen en reed met vier anderen verder achter de kopgroep aan. In het laatste rondje was het nog een super spannende eindsprint, maar gelukkig won ik deze sprint en werd ik uiteindelijk 9e.
Ik kreeg een mooie medaille, een (niet zo) lekkere appel, een bidon en een ter plekke zelf geplukt bosje bloemen van mijn broertje Tjerk.
Hopelijk gaat het volgende week in Koudekerke weer zo goed of zelfs nog een beetje beter. Het was in ieder geval weer super leuk!”

Voor meer fotos, zie: https://picasaweb.google.com/110221421898646419659/6284935180069420081 en:

https://picasaweb.google.com/113909010007975282673/6284916948929603313

Iedereen weer bedankt voor het insturen van de foto’s!

Uitslagen Moerdijk

categorie 2:

9. Wytske van Es

13. Jelle Dekkers

categorie 3:

14. Victor Hugo Brenders

categorie 4:

5. Hidde Swart

15. Olav Noorloos

23. Hilde Pijnenburg

24. Matthijs Bink

categorie 5:

5. Jari Prins

8. Yorick Brethouwer

11. Casper Noorloos

19. Floris Colbers

categorie 6:

1. Sven Mulder

2. Moreno Tak

6. Roan Konings

12. Jeremy Melis

14. Sam Oosterholt

18. Bart Rutten

21. Sem Kroonen

24. Just van Dongen

categorie 7:

12. Jaap Roelen

17. Sven Pijnenburg

21. Jerre Verschure