Vrijdagavond 13 mei was de spelletjesavond van de Jonge Renner bij het clubgebouw. Weer eens wat anders dan fietsen en ik was heel benieuwd wat we gingen doen.

We werden om zeven uur verwacht, maar als je wat vroeger was, kon je gaan voetballen of een wafel met aardbeien eten. Om zeven uur begonnen we met de spelletjes.

Eerst een gezamenlijk spel: blokjesvoetbal. We werden in verschillende teams verdeeld en ieder team kreeg vier blokjes. Er werden twee ballen in het veld gegooid, waarmee je de blokjes van de andere teams om moest gooien.

Hierna ging elk team een ander spel spelen. Een van die spellen was een estafette, waarbij je twee maal zo snel mogelijk een rondje moest rennen.

Daarna gingen we overgooien: je had vijf minuten de tijd om de bal zo veel mogelijk over te gooien, maar als de bal op de grond kwam, begon het tellen weer bij 1. Dit werd gevolgd met het doorgeven van de bal. We gingen in een rijtje staan en de eerste moest de bal doorgeven aan de tweede en daarna moest je achter aan de rij aansluiten.

Ook was er een zoekspel: door een van de ouders waren vijf dingen verstopt en die moest je als team gaan zoeken.Moeilijk was het spel, waarmee je met een blinddoek om, maar wel onder begeleiding, een rondje moest rennen. De puzzel vond iedereen leuk, omdat je bij die opdracht een snoepje kreeg. Het eindspel speelden we tegen alle andere teams en was een estafette.

Om toch het wielrennen terug te laten komen, werden alle punten die je behaald had seconden. Hoe meer punten hoe meer seconden (voorsprong).

Rond negen uur waren we klaar en werd iedereen weer opgehaald. Het was echt een heel leuke en gezellige avond.

Groetjes,

Annelin Roelands

 

Meer foto’s: https://picasaweb.google.com/110221421898646419659/6284637267763043729