Om de technische vaardigheden van de jeugd mountainbikers op een hoger plan te tillen, heeft de KNWU bedacht om deze vaardigheden te toetsen in de praktijk. Daarvoor werd in Den Helder een circuit opgebouwd voor categorie 1 t/m 4 en een ander circuit voor categorie 5 t/m 7. Elke categorie moest zes oefeningen uitvoeren. De kern draaide om volledige beheersing van de mountainbike. Balans, controle en focus.
Voor elke oefening die niet volledig goed werd afgerond, kreeg de mtb-er vijf strafseconden die bij de aansluitende tijdrit van slechts één ronde werd opgeteld. De totale tijd vormde de einduitslag.

Voor de uitleg van de verschillende oefeningen, kun je het beste kijken op: http://www.ljc-mtb.nl/reglement/

Sepp Brocken en Pepijn van Elzakker zijn naar Den Helder gegaan om te testen hoe goed ze de fiets beheersten en hoe snel ze individueel waren.

Sepp vond het ongelooflijk spannend. Er stond ook flink wat publiek te kijken. Dat maakte het er niet makkelijker op én bij de tijdrit was een lint stuk gegaan waardoor Sepp even de weg kwijt was. Sepp eindigde als 20e en in het klassement staat hij 26e van de 58 deelnemers

Pepijn heeft het goed gedaan met z’n zevende plek. Hij weet nu waar z’n verbeterpunten liggen bij de technische vaardigheden en daarmee kan hij de hele zomer aan de slag. De tijdrit van 6.38 minuut heeft Pepijn supersnel gereden.

De beste van de twee wedstrijden telt mee voor het Algemeen Klassement. Pepijn staat nu 8e in het klassement van totaal 69 deelnemers.

In Bergschenhoek is de herkansing van beide onderdelen op 17 september.

Uitslagen Den Helder

categorie 4: (20 deelnemers)

20. Sepp Brocken

 

categorie 6: (32 deelnemers)

7. Pepijn van Elzakker

 

Tussenstand Klassement

categorie 2: (38 deelnemers)

36. Victor van der Velden

categorie 3: (67 deelnemers)

30. Sem Albers

categorie 4: (56 deelnemers)

26. Sepp Brocken

categorie 5: (72 deelnemers)

53. Jari Prins

59. Rowan van Oord

categorie 6: (69 deelnemers)

8. Pepijn van Elzakker

46. Jeremy Melis

categorie 7: (53 deelnemers)

42. Jaap Roelen