Tijdens de Ronde van Rijen op zondag 5 juni stonden er leden van WV De Jonge Renner aan de start van iedere jeugdcategorie. Onder zonnige en warme weersomstandigheden reden alle Jonge Renners prima wedstrijden! Voor de meesten was deze wedstrijd lekker dicht bij huis. Ruben Broers en Matthijs Bink uit Rijen reden zelfs een thuiswedstrijd.

Hier een verslag over de wedstrijd van Jelle Dekkers in cat. 2:

“Zondagochtend 5 juni stond de jeugdronde van Rijen op het programma. Jelle Dekkers was voor deze wedstrijd erg gemotiveerd en wilde zich zo kort bij huis graag van de goede kant laten zien, nadat er in april en mei verschillende wedstrijdjes in Zeeland waren geweest. De wedstrijd begon zoals gebruikelijk meteen in een hoog tempo, maar Jelle kon zich goed handhaven in de eerste groep. Nadat er een concurrent probeerde weg te rijden, reed Jelle samen met een ander jongetje dat gaatje dicht, maar de vluchtpoging van de drie werd even later ongedaan gemaakt. Er volgende een uitbraakpoging die wel slaagde en dat jongetje reed solo naar de overwinning. Kort daarachter hield Jelle zich knap staande in de achtervolgende groep en plaatste bij het ingaan van de laatste ronde een ferme versnelling om te proberen in ieder geval de tweede plaats te bemachtigen. De tegenstand was echter ook op zijn hoede en gaf felle tegenstand, waardoor de groep bij het ingaan van de laatste bocht zich ging opmaken voor een massasprint. Jelle lag bij het uitkomen van de laatste bocht op de vierde plaats en trok alles uit de kast om op het podium te komen, echter dat kreeg hij niet cadeau, want van achter uit de groep kwam onder andere Liz Toonen ook erg snel op zetten. Wie zou er op het podium komen? Het werd een close finish en …Jelle werd net derde. Super gedaan jongen, gefeliciteerd.”

Meer foto’s vind je hier: https://picasaweb.google.com/110221421898646419659/6292937373862545569

en hier: https://picasaweb.google.com/113909010007975282673/6292794286186940577?noredirect=1

Uitslagen Ronde van Rijen

categorie 1:

7. Ruben Broeders

categorie 2:

3. Jelle Dekkers

categorie 3:

11. Victor Hugo Brenders

categorie 4: 

4. Hidde Swart

11. Matthijs Bink

14. Olav Noorloos

categorie 5:

1. Casper Noorloos

14. Floris Colbers

categorie 6:

1. Roan Konings

4. Sven Mulder

20. Just van Dongen

categorie 7:

5. Jaap Roelen

9. Sven Pijnenburg

17. Jerre Verschure