Eindelijk was het dan zover: op zaterdag 4 juni 2016 mochten 13 Jonge Renners deelnemen aan het NK op de weg in Bodegraven/Reeuwijk. Door vooraan te eindigen in de district-selectiewedstrijden hadden ze genoeg punten verzameld en zich weten te plaatsen voor het NK. Ze hadden zich allemaal goed voorbereid en lang uitgekeken naar deze toch wel spannende dag. Iedereen deed zijn uiterste best om er een mooie wedstrijd van te maken. Hidde Swart, Olav Noorloos, Jari Prins, Casper Noorloos, Roan Konings, Jeremy Melis en Sven Mulder vertellen over hun wedstrijd op deze speciale dag.

Hidde (cat. 4): “Zaterdag 4 juni heb ik meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor de jeugd. Ik deed mee bij categorie 4 (jongens die in 2005 zijn geboren). Het was in Reeuwijk. Ik moest om 6 uur opstaan, omdat ik om 10 over 10 al moest rijden. Er deden 50 jongens mee uit heel Nederland. Ik stond bij de start op de derde rij. Ik was enorm zenuwachtig. Toen de wedstrijd van start ging, heb ik alleen maar voor me gekeken. Ik heb niet gezien of de groep uit elkaar viel. Ik kon goed bij blijven bij de kopgroep. Vervolgens heb ik geprobeerd om naar voren te schuiven, maar dat lukte niet. Ik schoof op naar de vijfde plaats, maar toen werd ik bijna de kant in geduwd. Hierdoor moest ik afzakken. We moesten 6 rondjes (16,4km). Uiteindelijk ben ik 30e geworden. Ik vond het heel leuk om mee te doen!”

Olav (cat. 4): “Ik was al vroeg aan de beurt, maar ik kon al na 2 rondes het tempo niet bijhouden.”

Jari (cat. 5): “Ik vond het leuk om het NK te rijden. De start ging niet zo goed, omdat er iemand voor mij uit zijn pedaal schoot, maar ik kon uiteindelijk goed bij het peloton blijven. Toen ik de laatste bocht in ging, zat ik zo rond de 5e plek. Uiteindelijk was ik 15e geworden in een massasprint. Ik was erg tevreden!.”

Casper (cat. 5): Bij categorie 5 zag het er naar uit dat het een sprint zou gaan worden en ik was er goed op voorbereid. Maar helaas viel er in de laatste ronde een renner voor me, waardoor ik tot stilstand moest komen en toen was de kans op een goede klassering door mijn neus geboord. Gelukkig heb ik me kunnen revancheren door de dag erna de wedstrijd in Rijen te winnen.”

Roan (cat. 6): “ Voor het 6e jaar mocht ik weer deelnemen aan het NK. Deze keer lag de lat best hoog, want ik moest mijn NK trui verdedigen. We gingen al hard van start. Er waren verschillende pogingen om weg te rijden, maar deze werden gelijk weer terug gehaald . Ook was er een valpartij achter mij en daar had ik gelukkig geen last van. Het peloton bleef goed bij elkaar met wel 55 renners van de 65 starters. Ik wist na een paar rondes dat het op een sprint zou aankomen. In de laatste ronde ging ik proberen mijn  positie voorin goed vast te houden. Bij de laatste bocht trok Sven Mulder de sprint voor mij goed aan, maar ik zelf ging iets te vroeg aan, zodat ik tijdens de sprint nog ingehaald werd, zo eindigde  ik nog op een mooie 2e plek.”

Jeremy (cat. 6): “De wedstrijd ging goed. Ik startte slecht, omdat ik niet ingeklikt kwam. Toch kon ik bij de kopgroep komen. In de derde ronde probeerde ik te ontsnappen, maar werd helaas al snel terug gehaald. Vervolgens was er een valpartij waar ik net om heen kon rijden. Toen demarreerden we, maar ze kwamen er toch weer bij. Ik heb de hele wedstrijd vrij voorin meegereden, maar het lukte niet om in de laatste rondes helemaal voorin te komen. Hierdoor kon ik niet mee doen met de sprint voor de overwinning. Ook werd ik nog gehinderd, wat me ook een aantal plaatsen kostte. Ik finishte als 40ste en ben tevreden over mijn eerste deelname op een NK voor wegrijden.”

Sven Mulder (cat. 6): ” Na een lange tijd wachten, begon voor mij eindelijk het NK. Op naar de start van mijn categorie 6 jongens. Ik reed met mijn 4 ploeggenoten: Roan Konings, Moreno Tak, Jeremy Melis en Sam Oosterholt. Voor Jeremy en Sam was het hun 1ste NK. De ronde was 2,7 kilometer lang met in totaal 65 deelnemers. De eerste paar ronden werd er hard door gereden. De laatste 2 rondes heb ik geprobeerd aan te vallen, maar ik werd jammer genoeg teruggehaald. Toen heb ik in de laatste ronde voor mijn ploeggenoot Roan Konings op kop gereden en gezorgd dat hij als 2e de bocht uit kwam. Na een spannende sprint werd Roan 2e. Zelf ben ik 28e geworden.”

Voor meer foto’s, zie: https://picasaweb.google.com/110221421898646419659/6292978486497691153

en: https://picasaweb.google.com/113909010007975282673/6292413372375040225?noredirect=1

Uitslagen NK Bodegraven / Reeuwijk:

categorie 2 – meisjes:

23. Wytske van Es

categorie 4 – meisjes:

43. Hilde Pijnenburg

categorie 4 – jongens:

30. Hidde Swart

48. Olav Noorloos

categorie 5 – jongens:

15. Jari Prins

28. Casper Noorloos

categorie 6 – jongens:

2. Roan Konings

10. Moreno Tak

28. Sven Mulder

34. Sam Oosterholt

40. Jeremy Melis

categorie 7 – jongens: 

13. Mathijs de Kok

54. Jaap Roelen