Vier renners van De Jonge Renner, Wytske van Es, Annelin Roelands, Yorick Brethouwer en Bart Rutten hadden een mooie dag in Breda. Eeen weilrenclinic van Team Roompot. Aanwezig als begeleiding renners als Erik Breukink, Johny “prikkeldraad” Hoogerland en “gouden” Leontien van Moorsel

De beleving van Wytske:

“In de vakantie kreeg ik een berichtje dat ik mee mocht doen aan de clinic van ZLM en Roompot Oranjepeleton. Ik was super blij en vond het ook best spannend.Op dinsdagochtend was de ontvangst bij de wielerclub in Breda en we kregen allemaal een T-shirt van ZLM. Na wat uitleg over de dag gingen we aan de slag. We werden verdeeld in groepjes en ik kreeg eerst uitleg over de ploegleidersauto en de bus. We mochten overal inzitten en vragen stellen. Daarna heb ik verschillende dingen geleerd van de echte profs zoals Johnny Hoogerland, Erik Breukink en Michael Zijlaard. We deden dingen zoals techniekoefeningen, sprinten en tijdrijden. In de pauze kwam Leontien Zijlaard-van Moorsel haar gouden Olympische medailles laten zien en we mochten ze zelfs even vasthouden! Dat was echt heel leuk. Tussendoor kregen we ook nog een super lekkere gezonde lunch. Aan het eind van de dag kregen we nog een leuke goody bag en handtekeningen en foto’s van alle wielrenners.
Ik was best moe van de warmte en alle inspanningen, maar het was echt een SUPER dag die ik niet had willen missen. Ook voor Annelin, Yorick en Bart was het een mooie dag. Je komt niet elke dag in de buurt van zulke toppers. Nu op naar de laatste wedstrijden van het seizoen. Het komende weekend een speciale wedstrijd: de Bavelse berg. Normaal rijdt de jeugd rondjes. Bij deze wedstrijd een koers van A naar uiteindelijk de Bavelse berg.”

Op de foto: Wytske krijgt een handtekening van Johny