Het was de elfde wedstrijd van de Landelijke Jeugd Competitie Mountainbike en de tweede wedstrijd waarin de technische oefeningen getest werden. Daarna volgde een mountainbike tijdrit. Ook het parcours van de tijdrit was technisch te noemen met de scherpe bochten en stevige klimmetjes.Een zestal hindernissen waren opgesteld en per fout kreeg de mtb-er vijf strafseconden. .

In categorie 6 verschenen in totaal 35 deelnemers aan de start. Voor WV De Jonge Renner kwamen Pepijn van Elzakker, Jeremy Melis en Sem Kroonen uit.
Bij de technische proef maakte Pepijn twee fouten, dus tien strafseconden.  De tijdrit reed hij de tweede tijd; 6:51.790. Pepijn eindigde als derde, omdat de tien strafseconden erbij opgeteld werden. Trots op het podium en met bloemen en een beker ging hij naar huis.
Jeremy vond de technische proef behoorlijk lastig: hij had 25 strafseconden. De tijdrit reed hij goed in 7:34.034 en eindigde daarmee op een 23e plaats.
Sem had eveneens moeite met de technische proef en ook hij kreeg er 25 strafseconden bij. Sem reed in de tijdrit voor wat hij waard was en zette een tijd neer van 8:08.357. Hij eindigde op een 30e plek.

Goed gewerkt, mannen! Volgende wedstrijd is in Appelscha. Op 1 oktober wordt het NK gereden in Honselersdijk.