24 september kwam Pepijn van Elzakker bij de Landelijke Jeugd Competitie Mountainbike als vijfde over de finish in Appelscha,
Wanneer je drie uur enkele reis in de auto moet zitten om een wedstrijd van 45 minuten te mountainbiken, dan haal je natuurlijk alles uit de kast. Pepijn was dan ook de enige van DJR die deze reis maakte. Niet voor niets, want hij heeft z’n zesde plaats in het algemeen klassement weten te behouden.
Appelscha organiseerde voor de eerste keer een wedstrijd in de LJC. Het was een gaaf en afwisselend parcours. Klimmen, dalen, scherpe bochten, mul zand en asfalt wisselden elkaar af. Pepijn reed vanaf het begin in de kopgroep. Dat heeft hij tot de laatste 10 minuten volgehouden. Tibor en Chris reden zich los, waardoor de kopgroep uit elkaar viel. Na totaal acht rondes kwam Pepijn helemaal leeg over de finish. Goed gedaan jongen!
A.s. zaterdag, 1 oktober, is het NK mountainbike in Honselersdijk. Voor meer info en starttijden van verschillende categorieën zie: http://www.knwu.nl/mountainbiken/wedstrijdkalender/evenement/111121