Eind september is er voor de jeugd van De Jonge Renner altijd de clubkampioenschappen. Welke rijders mogen zich een jaar lang clubkampioen noemen?

Op zaterdag 24 september, als afsluiter van het seizoen op de weg, waren er bij de Jonge Renner weer de clubkampioenschappen.  Om 14.00 kwamen de renners bijeen op het mooie parcours bij de Warande. Startnummers ophalen, beetje inrijden. Om 15.00 uur de start van categorie 1 t/m 4. De start met elke keer een minuut per categorie ertussen om een eerlijke wedstrijd te hebben. Eerste clubkampioen, natuurlijk bij categorie 1, Ruben Broers. Achtereenvolgens de clubkampioenen van cat 2/3/4, Jelle Dekkers, Raf de Caluwe en Olav Noorloos.

Dan de “grote mannen” aan de start bij categorie 5/6/7. Ook hier een minuutje tussenpauze, maar het werd al snel een groot peloton. Maar bij de laatste ontsnappingen voor de eindzeges in de categorieën, was het gelukkig toch wel een eerlijke strijd.

Achtereenvolgens de kampioenen: Casper Noorloos, Roan Konings en Mathijs de Kok. Ook vier dames aan de start. Wytske, Hilde, Annelin en Isa. Wie weet gaan zij volgend jaar na een jaar hard trainen voor een verrassing zorgen en de mannen verslaan.

Wielrennen, natuurlijk een individuele sport, maar bij de clubkampioenschappen is het ook heel erg belangrijk dat we het seizoen gezellig als groep afsluiten. Dus na de wedstrijd snel douchen en gereedmaken voor de petje op / petje af quiz. Een reeks vragen om te kijken wie het meest van de club en over het wielrennen weet. Een grote wisselbeker als prijs die bij de jeugd, net als vorig jaar, gewonnen werd door Yorick Brethouwer. Natuurlijk moet na al die inspanningen gegeten worden. Niet alleen door de renners, maar hele familie’s komen bij elkaar voor de afsluitende barbecue. Als de ouders/broertjes/zusjes dan weg zijn, is het nog lang onrustig bij het clubhuis van De Jonge Renner.

In het donker door het bos, voetballen met zaklampen……. Bij de oudsten ging pas rond 3 uur het licht uit…….. Om om 07.00 uur weer wakker te worden. Ontbijtje en met z’n allen het zwembad in om een heerlijk wielerweekend af te sluiten. Nu twee weekjes uitrusten om daarna weer vol het seizoen van het veldrijden te starten!

Meer foto’s: https://goo.gl/photos/efX9hwLzTmoPWk8KA en https://goo.gl/photos/ToMN95qxpuYqjdPq7