Na een goede voorbereiding betalen de gerichte trainingen zich uit. Roan Konings, Mathijs de Kok, Jaap Roelen en Sven Mulder rijden naar de 1e plaats bij de NK jeugd tijdrijden voor clubteams.

Op zaterdag 1 september was het zo ver: na een aantal weken van goede voorbereiding stonden Roan, Mathijs, Jaap en Sven aan de start voor de NK ploegentijdrit. In Dronten was dit een hele happening. In het totaal stonden 219 ploegen aan de start. Al naar gelang de categorie bestonden deze ploegen uit tussen de 4 en 6 renners. Ofwel,meer dan 1000 renners aan de start.

De dag begon natuurlijk met (zeer vroeg) inrijden zoals de echte profs op de rollerbank. De zenuwen beginnen te komen en dan naar de start. Die is natuurlijk altijd spannend. Met z’n vieren op een verhoging. Snel snelheid maken, maar ook zorgen dat je bij elkaar blijft. Helaas voor De Jonge Renner breekt bij Jaap Roelen al in de eerste kilometer een spaak.

Dat betekent ook dat hij al vrij snel moet afhaken in het groepje. Een tegenvaller, want er moeten er wel 3 van de 4 finishen. Voor meer tegenslagen is dus geen ruimte meer. De 3 overgebleven renners Roan, Mathijs en Sven doen wat ze goed kunnen. Hard fietsen! Tot aan de finish, kop over kop, natuurlijk de een wat meer dan de ander, maar elkaars kwaliteiten gebruiken. In een tijd van 16.45 komen zij over de finish. Uiteindelijk 9 seconden sneller dan de nummer 2. Een gemiddelde snelheid van 36.502 km per uur is serieus hard te noemen. Een mooie 1e plaats. De jongens stonden dan ook meer dan trots op het podium en konden de rest van de dag nog genieten van de kijken naar de grote mannen. In de A-categorie werd gereden met een gemiddelde snelheid van

51.7 km per uur. Met op de 2e plaats de A ploeg van De Jonge Renner met een gemiddelde snelheid van 51.4 km per uur. De voorbeelden kunnen de mannen dus al vinden op hun eigen club. Nu nog een weekje rust en dan op naar het veldrijden!

Link naar foto album: https://goo.gl/photos/ZWVmgC6u6Xgut88d8