Eén van de hoogtepunten van het mountainbike seizoen; het NK. Sepp Brocken, Rowan van Oord, Pepijn van Elzakker, Jeremy Melis en Sem Kroonen vertegenwoordigden de jeugdmountainbike afdeling van De Jonge Renner.

De organisatie van Westland Wil Vooruit had er flink werk van gemaakt. Het was een feestje om het terrein op te lopen. De speaker was op veel plaatsen goed hoorbaar en de grote tent waar de mountainbikers doorheen raceten, maakte het ook af.
In het parcours waren nog 3 rockgardens gelegd en de blokken beton en opsluitbanden hier en daar verwerkt, maakten het tot een afwisselend en technisch parcours.

Sepp verscheen met totaal 25 jongens aan de start in categorie 4. Hij vond het best een zwaar parcours. Sepp zette door en einigde als 23ste. Na de huldiging van de eerste categoriën was Rowan in categorie 5 aan de beurt. Totaal vertrokken er 32 jongens. Rowan ging vooral in het begin heel goed, maar 35 minuten knallen was best lang en pittig. Rowan kwam als 26ste over de meet.

Pepijn, Jeremy en Sem stonden met totaal 36 knullen in categorie 6 aan de start. Voor Pepijn was de start super goed, hij stond al op de eerste rij en kwam als tweede door de bocht maar raakte betrokken bij een valpartij, Meer dan 60 meter na de start dus de wedstrijd werd niet stilgelegd. Doordat ook z’n ketting eraf liep, moest hij vrijwel achteraan aansluiten. Dat was dikke pech, maar Pepijn vocht terug en wist toch nog als 12de te finishen. Jeremy had ook een hele goede start, als 8ste kwam hij door. De rest van de wedstrijd viel hem wat zwaar. De rock gardens waren niet zo zijn ding en volgens zijn vader heeft Jeremy liever asfalt. Hij eindigde als 26ste. Sem reed z’n eigen wedstrijd. Hij gaf het beste van zichzelf en tot het einde bleef Sem knokken. Als 30ste kwam hij met flink rode wangen binnen.

Goed gewerkt allemaal jongens!

Nog één LJC wedstrijd op zaterdag 8 oktober in Arkel en daarna kan de wintercompetitie beginnen. Deze wordt georganiseerd door WV Jan van Arckel. Voor meer info zie website: http://www.janvanarckel.nl/wintercompetitie/php/start.php