Op zaterdag 8 oktober werd de laatste wedstrijd van de Landelijk Jeugd Competitie mountainbike 2016 gereden in Arkel. Wanneer men alle wedstrijden gereden heeft dan stond de teller op 13. Alleen Pepijn van Elzakker heeft dat gedaan voor WV De Jonge Renner.
Na 3 wedstrijden gold telkens een schrapwedstrijd, waardoor de best gereden wedstrijden meetelden. Zo bleef het tot het laatste moment spannend hoe het eindklassement eruit kwam te zien.

Vandaag stond in categorie 4 Sem Albers aan de start. Hij was erg goed weg en na de eerste, lastige bocht lag Sem al 22ste. Sem deed z’n best en vond het ook een heel leuk parcours. Zo leuk dat hij soms vergat te schakelen. Van de 35 deelnemers is Sem 30ste geworden. Netjes hoor Sem, óp naar de wintercompetitie, want daar heeft Sem echt heel veel zin in.
Sepp Brocken vertrok met 27 andere deelnemers in categorie 4. Hij was heel goed weg, maar kwam op een gegeven moment bij een rockgarden ten val en bezeerde z’n elleboog flink en hield er een pijnlijke heup aan over. Het was toch erg knap van Sepp dat hij door bleef gaan en als 23ste finishte.

Rowan van Oord stond met totaal 36 jongens en meiden in categorie 5 aan de start. Rowan ging heel goed en constant. Het groepje waar hij in fietste wist hij achter zich te laten. Rowan was na de wedstrijd ook erg tevreden over zijn prestatie. De 30ste plek was voor hem.

In categorie 6 verscheen Pepijn van Elzakker aan de start met 35 deelnemers. Hij had een goede start. In de eerste ronde gleed Pepijn uit over wat grint waardoor een paar jongens konden passeren. Zo bleef Pepijn op de 5de en ook de 6de plek doorkomen. De laatste ronde gaf Pepijn nog eens gas en zorgde hij ervoor dat hij op het podium kwam. 3de Plek, echt fantastisch gestreden Pepijn.
Als afsluiting van LJC werd het eindklassement opgemaakt en in elke categorie werden de eerste 5 plaatsen gehuldigd. Ook nu mocht Pepijn op het podium verschijnen omdat hij mede door z’n fantastische prestatie van vandaag als 5de is geëindigd.

Voor het complete overzicht van het Eindklassement zie de website van de KNWU.

Wat een mooie afsluiting van het zomerseizoen. Alle organiserende verenigingen én de KNWU bedankt en tot volgend jaar!