De Jonge Renner bestaat dit jaar 80 jaar. Redelijk op leeftijd dus, maar dat is onze selectie van Lotto NL-Jumbo- De Jonge Renner zeker niet. Met trots presenteren we voor wielerjaar 2017 een kwalitatief sterke groep van jonge talenten, aangevuld met de nodige routine. Zij gaan voor ons de wegen bestormen in Nederland en daar buiten.

Volgend seizoen zal het Rabobank Development team jammerlijk niet meer aanwezig zijn in het peloton. Het team waar jarenlang jonge talenten hun opleiding tot professioneel wielrenner kregen. Als gerenommeerd opleider van wielrenners vult WV De Jonge Renner graag de leegte op die ontstaat met het verdwijnen van dit team. Met ploegleider Jo Bouwens en teammanager Ceciel van Dongen aan het roer gaat Lotto NL-Jumbo- De Jonge Renner zich nóg meer richten op het opleiden van de jongere talenten. Een aantal Elite-renners met een prima staat van dienst, die bekend zijn met ons verenigingsdoel als opleider, nemen de jongere Beloften onder hun hoede. In zowel de club- als topcompetitie, vrije klassiekers en een aantal etappekoersen in binnen- en buitenland zullen onze renners actief zijn.

Naast de selectie is er ook nog een kweekvijver achter de hand met jongens die zeker hun kansen gaan grijpen in het ruime wedstrijdprogramma van het team.

Hieronder de namen die onze clubleuren gaan verdedigen in 2017 bij de Elite/Beloften van team Lotto NL-Jumbo- De Jonge Renner.

Selectie:
Youri van Iersel, Nick van Helvoirt, David Dekker, Ramon van Bokhoven, Nils Sinschek, Bryan Bouwmans, Willem Bok, Daan van Sintmaartensdijk, Bram de Kort, Martijn Dijkstra, Maikel Bos, Dick Janssen en Jaap Kooijman.

Kweekvijver:
Lars Akkermans, Rody Kroon, Jorn Volkers, Ruben van Dongen, Michael de Jong, Pim Erren, Bryan van Rutten, Djoerd van Dessel, Robin Beije, Tom Manders, Paul Cremers, Martin Kelderman en Jurrien Bosters.