Een fantastische dag met maar liefst drie podiumplaatsen voor de jeugdmountainbikers van De Jonge Renner in Tienhoven

Zaterdag 19 november reisden 15 van onze jeugdmountainbikers af naar Tienhoven. Helaas zonder Tijmen de Zwart die een breukje in z’n pols had na een val van een éénwieler en zonder Max van Loo die tijdens de wedstrijd in Noordeloos z’n pols had gebroken. Beterschap mannen!

In de G-Klasse stonden Gijs Branderhorst, Boris Griep,  Milan van der Hamsvoord, Isis Albers en Milou van Oord aan de start. Gijs ging als een speer. Hij had een mooie startpositie en hij wist tijdens de wedstrijd nog een paar kinderen te passeren waardoor hij als 4de over de streep kwam, wat een klasse van Gijs. Boris was nog niet helemaal beter, maar hij deed wel ongelooflijk z’n best en kwam als 11de over de streep. Milan liet weten dat hij op de 15de startplek stond en dat hij ongeveer z’n plaats had gehouden. Hij eindigde als 14de. Hij vond het parcours zwaar, maar wel leuk en vond dat hij ook goed had gemountainbiket. Isis met haar 14 inch wieltjes startte zo’n beetje achteraan en was de hele wedstrijd dapper aan het strijden. Zij kreeg af een toe een duwtje van een hulpvaardige ouder langs de kant net als Milou. De twee meiden zaten elkaar voortdurend op de hielen en uiteindelijk ging Isis er met de 3de  plek bij de meisjes vandoor en Milou werd 4de. Goed geknokt dames. Girlpowerrrr.

In de F klasse startten totaal 41 kinderen, Sepp Brocken, Sem Albers en Victor van der Velden vertegenwoordigden de Jonge Renner. Sepp die al als 8ste  opgesteld stond, kon goed meekomen en wist z’n postie in het klassement te behouden door als 10de te finishen. Sem vond het een zwaar parcours met veel gras. Hij liet weten dat hij natuurlijk z’n uiterste best had gedaan om te winnen en het was een grote verrassing voor hem dat hij z’n zusje derde zag worden. Zelf werd hij 23ste. Victor had geprobeerd om in de eerste ronde de kleiheuvel te nemen, maar gleed naar beneden waardoor hij een aantal plekken verloor. Hij had wel enorm genoten van de wedstrijd en had ook lekker in de speeltuin gespeeld met de andere kinderen zei hij. Hij kwam als 31ste over de meet.

In de E-klasse startte Rowan van Oord op de tweede rij en Soo Yin van Noorloos reed haar debuut. Totaal gingen 33 kinderen van start. Rowan die op een voor hem vreemde mountainbike reed, had een goede start en wist zelfs nog een paar jongens in te halen. Het podium komt voor Rowan steeds meer in zicht! Een geweldige 4de plek voor Rowan. Soo Yin koos ervoor om de chicken run te nemen bij de kleiheuvel en dat was slim. Langzaam kroop ze steeds verder naar voren. Wat een girlpower! Als 2de meid kwam ze over de finish. Fantastisch!

In de D-klasse startten er 29 kinderen, waarvan 5 jongens van DJR. Pepijn van Elzakker, Jeremy Melis, Bart Branderhorst, Sem Kroonen en Sam Oosterholt. Pepijn nam van begin af aan de kop met Jeremy even in z’n wiel. Jeremy kon het niet volhouden omdat hij steken in z’n zij kreeg en finishte als 7de . Pepijn voerde een enorm spannende strijd met drie jongens van Jan van Arckel, waarbij hij veel kopwerk verrichtte. De laatste ronde wist Pepijn Mika Bouman achter zich te houden en won daarmee deze wedstrijd, waarmee hij de groene leiderstrui in deze klasse heroverde. Bart reed een hele goede wedstrijd. We zagen z’n gezicht steeds roder worden maar hij zette door. Hij eindigde als 12de. Sem ging lekker. Hij wist steeds wat jongens in te halen en was erg tevreden met z’n 19de plaats. Daardoor steeg hij vier plaatsen in het algemeen klassement. Sam debuteerde in de wintercompetitie en kon heel goed meekomen. Hij kwam als 22ste over de streep. Fantastisch gemountainbiket jongens en meiden. Wat een genot voor het publiek om jullie zó te zien strijden en wat een geweldige sfeer onderling. Óp naar de wedstrijd in Nieuwpoort op 3 december a.s.