De MTB-Jeugd van De Jonge Renner liet zich goed zien in Hoornaar; maar liefst drie medailles!

Waterkoud en somber weer weerhield vijftien MTB-jeugdleden van De Jonge Renner er niet van om de laatste wedstijd van 2016 in de wintercompetitie in Hoornaar te rijden.

In de enorme G-klasse met in totaal maar liefst vijftig kinderen, streden Gijs Branderhorst, Boris Griep, Milan van den Hamsvoord, Milou van Oord en Isis Albers. Helaas mocht Lauren van den Hamsvoord met haar vijf lentes niet meer mee fietsen, omdat ze toch te jong werd bevonden. Gijs, die net op tijd z’n mtb-schoenen had aangetrokken, opende heel sterk en streed voor een 4e plek. Hij kwam als 6e over de finish. Superrrr! Boris reed heel stabiel en pakte mooi de 9e plek. Milan voerde een sterke strijd, hij wist zelfs een hele groep te passeren en kwam op plek twintig over de meet met een big smile. Tussen Milou en Isis ging het weer als vanouds en dit keer won Milou de race van Isis.

Sepp Brocken kon in de F-klasse net de top tien niet bereiken en werd 11e. Sem Albers en Tijmen de Zwart wisselden een paar keer van positie en Sem eindigde één plekje voor Tijmen. Respectievelijk op plaats 27 en 28. Victor van der Velden had helaas pech met zijn klikpedaal, waarvan de beugeltjes waren afgebroken. Daardoor was het des te knapper dat hij zo goed had gefietst en als 34e van de 44 door kwam.

Rowan van oord was er klaar voor in de E-klasse, hij trok alles uit de kast om op het podium terecht te komen en dat is hem weer gelukt. Sterker nog, door zijn uitstekende prestatie steeg Rowan naar de tweede plaats in het Algemeen Klassement. De tweede wedstrijd van Soo Yin van Noorloos in deze competitie, verliep ongelooflijk sterk ze stond net als de vorige keer op de tweede plek bij de meisjes op het podium.

In de D-klasse, schoot Pepijn van Elzakker meteen weg. Hij nam de koppositie, sloeg een gat die elke ronde groter werd. Met ongelooflijk sterke benen, een gefocuste blik achter zijn nieuwe bril, mocht hij op het hoogste treetje van het podium plaatsnemen en verschijnt hij de volgende wedstrijd weer in de groene leiderstrui. Bart Branderhorst, gelukkig mét zijn mountainbikeschoenen aan, die hij namelijk vergeten was, maar dankzij vriendlief van moeder als een speer thuis gehaald werden, had het op de tiende plek gemunt, maar kon op cruciale punten Jens van Santvoord net niet voorbij komen en werd elfde. Heel netjes! Het leek wel of Max van Loo wederom een aantrekkingskracht had met een paaltje die hij ramde net na de start. Dit keer liep het wel goed af en was hij sterker dan het paaltje. Max reed verder een geweldige wedstrijd en kwam als achttiende over de streep. Ondanks dat Sem Kroonen de hele week ziek was geweest was het heel knap dat hij deze wedstrijd wilde rijden, doorgezet had en ook nog eens vier kinderen achter zich liet. Hij werd 24e van de 28.