Op 7 januari stond natuurlijk de Nieuwjaar cross op het programma georganiseerd door Team Munnemoat. Dit is een cross in Den Hout die laagdrempelig is en toegankelijk voor iedereen met een goede veldritfiets of mountainbike. Het mooie aan deze cross is dat Team Munnemoat er altijd voor zorgt dat het parcours al enkele weken voor de rit gereed is. Iedereen kan dus al weken van te voren op het parcours rijden. Heerlijk natuurlijk voor de jeugd die twee weken kerstvakantie heeft en daar dan overdag gewoon een uurtje (of meer) kan gaan fietsen.

Dit jaar was deze cross voor het eerst aangesloten bij de WBVC (West Brabantse Veldrit Competitie). Er werd in diverse leeftijdscategorieën gestart. In de categorie 11-12 jaar wist Hidde Swart de overwinning op te eisen. Bart Rutten wist het goede voorbeeld te volgen met een mooie derde plaats op het podium in categorie 13-14 jaar. Mooie ereplaatsen voor deze twee jonge renners die dit natuurlijk allemaal leren bij de leuke en goede veldrittrainingen van De Jonge Renner.

Klik op deze link voor de foto’s gemaakt door Elly Rutten!