Op 8 januari stond De Warande Jeugdveldrit in Oosterhout op het programma. Dit jaar weer verreden als een nationale veldrit. Er zijn dus punten te verdienen voor de ranglijst en daarmee startplekken voor het NK. De top van Nederland was dan ook afgereisd naar Oosterhout om punten te verzamelen voor een startplek of een nog betere startplek.

Er was een mooi en gevarieerd parcours uitgezet op en rondom De Warande, de thuisbasis van onze vereniging. Op zaterdag had het volop gesneeuwd en viel er ijzel. Dit resulteerde op zondag met dooi in een loodzwaar en glad parcours. Eigenlijk wel zoals het veldrijden bedoeld is.

Bij het inrijden gaf de trainer nog de laatste aanwijzingen en daarna gingen de renners van De Jonge Renner van start. In categorie vier stonden Lars Prins en Victor Hugo Brenders aan de start. Zij reden naar plaats 28 en 29. Voor beide de eerste keer dat ze een nationale cross reden. Dan is het mooi dat gewoon bij je eigen vereniging te kunnen doen.

In categorie vijf kwamen Hidde Swart en Joey Welling in actie. Hidde rijdt vaker wedstrijden. Hij kreeg twee dagen voor de cross nog een clinic van Marianne Vos en wist dus hoe je moest sturen. Een mooie veertiende plaats als resultaat. Voor Joey was het de eerste wedstrijd. In een mooie rit kwam hij tot een 30e plek.

In categorie zes ook twee deelnemers. Jari Prins en Yorick Brethouwer. Jari had een goede start en lag al snel op plek acht, helaas kon hij dit door ziekte in de afgelopen weken niet volhouden. Op karakter fietste hij de wedstrijd wel uit. Bij Yorick het tegenovergestelde, een slechte startpositie (24e), maar na een prima inhaalrace reed hij naar plek veertien.

Het mooiste bewaarde De Jonge Renner tot het laatst. Met maar liefst zes deelnemers stond het rood/wit/zwart aan de start. Allemaal gebrand op een mooi resultaat. Roan Konings, Moreno Tak, Sven Mulder, Sam Oosterholt, Bart Rutten en Just van Dongen. Als groep kwamen zij tot de beste prestaties. Dit laat gelijk weer zien hoe belangrijk het is dat je trainingsmaatjes hebt die je uitdagen. Natuurlijk is wielrennen een individuele sport maar zonder uitdaging op de training ben je nergens.

Roan reed de hele wedstrijd net achter de nummer drie, in de laatste ronde werd het gaatje helaas net twee meter groter en eindigde hij wel op een mooie vierde plaats. Moreno kon juist wel de achtervolgende groep domineren en op de finish plaats zes veiligstellen. Niet ver daarachter Sven Mulder op plaats negen. Sam Oosterholt werd 16e, Bart Rutten 21e en Just van Dongen eindigde als 23e.

WV De Jonge Renner bedankt alle deelnemers, gemeente Oosterhout, sponsoren en vrijwilligers voor hun fantastische hulp in het doen slagen van deze dag!

Hierbij een link naar de foto’s van Elly Rutten en hierbij de link naar de foto’s van Ronald Krijnen.

AANVULLING: Joey Welling reed zijn eerst cross en heeft hiervan een verslag gemaakt. Bedankt Joey voor het leuke verslag!

img_0367

“Nadat ik maandag 2 januari mijn licentie 2017 had binnengekregen, wilde ik mij opgeven voor onze eigen wedstrijd. De Warande Jeugdveldrit. Even een mailtje gestuurd en het was geregeld. Voor mij een spannend moment want dit zou mijn 1e KNWU-wedstrijd zijn. Wat moest ik verwachten? Zou het druk zijn? Werkt mijn “mylaps”? Bij wie moet ik me melden? Achteraf gezien niet iets waar ik me druk over hoefde te maken. Alles was goed geregeld. Zelf had ik nog een klein probleempje met mijn voorvork, maar voordat ik het had gevraagd kwamen er al hulptroepen met inbussleutels. Binnen twee minuten was het weer opgelost. Nu moest ik mijn startnummer ophalen. Ik had nummer 82. Nu snel mijn fiets pakken en mijn eigen gaan opwarmen. Gelukkig wist ik precies hoe de route was omdat er woensdag 4 januari nog een extra training was ingelast om het parcours te verkennen. Ook dit was nieuw, ik mocht de hoge berg op aangezien ik in categorie vijf ging rijden (deze had ik tijdens mijn vier maanden training nog niet gehad). Terug naar de wedstrijd. Er werd gevraagd of wij ons wilde verzamelen. Daar werd de fiets gecontroleerd. Iedereen kwam door de keuring, dus we mochten naar onze startplaats. Even nog een korte en duidelijke uitleg van wat wel en niet mocht. Het startfluitje klinkt ik mag vertrekken. Probeer zo snel mogelijk in mijn clips te schieten en daarna gas geven. Helaas had ik een wat minder goed begin, omdat ik problemen had met mijn schakelsysteem. Dan maar zonder schakelen. Ik kom langs de jury en hoor mijn naam al door de boxen. Echt leuk. Toen het veld in met veel modder en water. Na 25 minuten was de wedstrijd afgelopen. Ik was echt moe. Snel maar wat drinken en een tosti gehaald. Lekker! Tussendoor nog even naar de prijsuitreiking gekeken. Toen moest ik mijn nummer nog inleveren. Toen ik deze inleverde kreeg ik ook nog een mooie bidon. Nu snel nog terug om mijn teamgenoten aan te moedigen. Al met al is het mij heel goed bevallen en zal ik vaker wedstrijden gaan rijden. En volgend jaar doe ik zeker weer mee.”
– JOEY WELLING –