Nog een week te gaan voor de jeugdrenners van WV De Jonge Renner en dan is het NK Veldrijden in Appelscha. Als laatste voorbereiding reden zij een wedstrijd in Helmond.

Nog één keer de concurrentie in de ogen kijken, nog één keer punten halen voor een goede startplek. In categorie 5 kwamen twee renners van De Jonge Renner aan de start. In zijn derde nationale wedstrijd van het jaar reed Hidde Swart naar een mooie negentiende plaats. Op de 30e stek kwam Olav Noorloos over de finish. Dit doet hij vaak beter, maar in veldrijden kan er natuurlijk van alles tegen zitten.

In categorie 6 moest Yorick Brethouwer zich helaas ziek afmelden. Jari Prins was juist weer hersteld van ziekte. Vorige week kwam de thuiswedstrijd nog te vroeg met een klassering die niet bij Jari past. In Helmond reed hij nu naar zijn op één na beste resultaat van het seizoen. Een mooie zesde plaats was de beste uitslag voor een renner van De Jonge Renner deze dag. Weer veel punten voor een mooie startpositie bij het NK!
In categorie 7 deden vier renners van onze club mee. In een veld van 35 renners, afkomstig uit alle uithoeken van Nederland wisten zij zich met een elfde plaats voor Sven Mulder, veertiende Moreno Tak, zestiende Sam Oosterholt en Bart Rutten op plaats dertig sterk te profileren. Niet veel clubs rijden met zoveel renners in een categorie naar zulke mooie ereplaatsen.

Nu nog twee trainingen voor het NK in Appelscha. Je hoort de renners praten: “hoop dat het blijft vriezen, lekker snel parcours”. Maar een ander hoopt weer op dooi en ploeteren door de modder (lekker zwaar). Dat is veldrijden! De natuur beïnvloedt zeker de uitslag, maar is altijd grillig en dus eerlijk.

Succes mannen in Appelscha!