De jeugd van WV De Jonge Renner was goed vertegenwoordigd op het NK veldrijden in Appelscha. Appelscha? Waar ligt dat ook alweer? Nou, een ruime 200 kilometer richting het noorden en de renners kwamen in Friesland uit! Sommigen vertrokken al op vrijdag, anderen op zaterdagochtend vroeg.

Het NK Veldrijden voor de jeugd is een grote happening. Al een hele winter zijn de renners punten aan het verzamelen. De punten bepalen je startplek bij het NK en die is, zeker bij het veldrijden, heel belangrijk.
Een aantal renners van De Jonge Renner vertrok al op vrijdag richting Appelscha, om daar alvast het parcours te verkennen. Hun eerste indruk was dat het vooral glad was. Één afdaling in het bijzonder was zeer spectaculair, vele renners moesten deze zeer vaak oefenen om op de fiets te blijven zitten.
Op zaterdag scheen het zonnetje, het ijs op het parcours ging verdween en het werd dus iets meer voorspelbaar. Natuurlijk ook op de wedstrijddag zelf nog even inrijden om het goede gevoel te krijgen. Daarna het starnummer ophalen. Altijd leuk, met je eigen naam op je nummer.

nk-jeugd-2017-11

Voor De Jonge Renner begon het in Categorie 5 met Olav Noorloos. In een solide wedstrijd kwam hij tot plek 24. In Categorie 6 kwamen er drie renners van De Jonge Renner aan de start. Jari Prins, Casper Noorloos en Yorick Brethouwer. Jari reed een goede wedstrijd, natuurlijk had hij beter gewild. In de tweede ronde verloor hij kostbare seconden bij het traplopen omdat zijn fiets vast kwam te zitten achter de parcours afzetting. Ook in de volgende rondes zaten wat kleine foutjes wat Jari tijd kostte. Maar een zeventiende plaats was zeker mooi. Casper reedt een solide race. Plek 29 was voor hem. Yorick reedt een goede eerste ronde en kwam als 31e door. Na een valpartij en een ketting die er af liep was de motivatie voor een goede klassering weg en eindigde hij op een 41e plaats.
Categorie 7 was met vijf renners echt goed vertegenwoordigd. Ook hier wisselende resultaten. De beste startpositie was voor Roan Konings. Op de eerste rij op plek zes ging hij voor een goede klassering. De start was goed. Op plek vijf ging hij door de eerste bocht. Daarna ging de top vier er vandoor en was Roan in gevecht voor plek vijf en zes. Een valpartij, helaas veroorzaakt door een achterblijver, zorgde ervoor dat Roan uiteindelijk als zevende over de finish ging. Roan hoopte op meer, maar hij had wel de beste klassering voor De Jonge Renner. Sven Mulder was best tevreden met zijn race. Een zeventiende plaats was mooi. Sam Oosterholt ging het parcours ook goed rond en kon ook tevreden zijn met zijn twintigste plaats. Moreno Tak (vaak in de top tien te vinden bij de crosswedstrijden deze winter), kende veel pech. Na de start was hij slachtoffer van een zware valpartij. Op karakter stapte hij toch op de fiets en eindigde zijn wedstrijd op een 38e plaats. Bart Rutten kon wel genieten van zijn klassering, 39e van de in totaal 54 gestarte renners in Categorie 7.

Het was een mooie dag in Appelscha. Met het NK wordt het seizoen veldrijden ook afgesloten. De renners nemen nu een korte, welverdiende pauze om zich dan weer op te laden voor het wegseizoen.

Foto’s van het NK zijn hier te vinden! Alle uitslagen staan hier!