Met achttien kinderen en zeker het dubbele aantal ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en vriendjes trokken we naar Ottoland om onze dertien jongens en vijf meiden te zien mountainbiken rondom de Slingerlandse Plassen in Ottoland. Verschillende ouders van De Jonge Renner waren goed herkenbaar in hun zwarte winterjassen mét logo en veel kinderen reden trots rond in de nieuwe warme winterjas.

Het was een droge, maar koude dag. Het parcours was afwisselend te noemen door de blubberige bosjes en het mulle strandzand.

In de G-klasse verschenen Boris Griep, Gijs Branderhorst, Milan van der Hamsvoord, Maud Gielen, Isis Albers en Milou van Oord aan de start. Ze hoefden maar een klein stukje over het strand te crossen en hun ronde was erg overzichtelijk waardoor het publiek hen dikwijls langs zag komen. Boris greep net naast het podium en Gijs bleef keurig in de top tien. Milan heeft goed gereden en de drie meiden waren goed aan elkaar gewaagd.

In de F-klasse kwamen Sepp Brocken, Sem Albers, Victor van der Velden, Tijmen de Zwart en Lotte Griep uit voor De Jonge Renner. Alle vier streden ze voor wat ze waard waren en zelfs Lotte wist weer als derde meisje over de streep te komen. In de E-klasse waren Rowan van Oord en Soo Yin van Noorloos gefocust op een podiumplaats. Rowan reed erg goed. Lag lange tijd tweede en finishte als derde. Soo Yin wist zelfs de draagster van de groene leiderstrui te verslaan. Ze kwam als eerste meisje over de meet. Fantastisch gereden van Soo Yin!

Bij de D-klasse vertrokken Pepijn van Elzakker, Bart Branderhorst, Sem Kroonen, Max van Loo en debuterende Rik Woestenberg. Zij fietsten de grootste ronde waardoor het telkens spannend was wat er buiten het gezichtsveld van de toeschouwers veranderde in de posities. Pepijn, nog herstellende van een oorontsteking, finishte als zevende. Bart, Sem en Max hebben een goede en constante wedstrijd gereden. Rik heeft voor de eerste keer ervaren wat het is om op deze wijze te mogen mountainbiken en hij heeft dat heel goed volgehouden.

De volgende en tevens alweer de laatste wedstrijd van deze wintercompetitie, vindt plaats op 18 februari in Arkel.
Komt dat allen zien!!