Wedstrijdverslag Arkel, 18-02-2017

Pepijn van Elzakker kampioen bij de MTB-wintercompetitie van Jan van Arkel, Rowan van Oord tweede!

De negende en tevens laatste wedstrijd van de MTB-wintercompetitie werd gereden in Arkel bij de organiserende wielervereniging Jan van Arkel. Vandaag werd ook meteen het eindklassement bekendgemaakt.

De jongens en meiden van De Jonge Renner waren wederom goed vertegenwoordigd. Met zeventien MTB-ers streden ze om de best haalbare plek in hun categorie.

Drie Jongens en drie meiden in de G-klasse. Een pijlsnelle start had Gijs Branderhorst. Hij wist zelfs even in derde positie te rijden en werd uiteindelijke vierde. Wat een power had die vent! Hij is in het eindklassement zelfs een plekje gestegen. Boris Griep volgde hem heel goed en werd vijfde net als in de einduitslag. Milan van der Hamsvoord zat continu met een big smile op z’n mountainbike. Hij reed ook geweldig en werd twintigste. Maud Gielen, Isis Albers en Milou van Oord fietsten ook super. Maud had op een bepaald moment in de gaten dat een lichtere versnelling toch een stuk beter trapte. Ondanks dat haar ketting er een keer afliep, werd ze toch nog zesde van de acht meisjes. Daarmee bleef ze Isis en Milou voor. Milou kreeg bij de prijsuitreiking zelfs de aanmoedigingsprijs vanwege haar doorzettingsvermogen op haar kleine 20 inch fietsje!

In de F-klasse startten Sepp Brocken, Tijmen de Zwart, Sem Albers en Lotte Griep. Sepp vond het pittig, maar werd desalniettemin elfde. Daardoor scoorde hij een mooie tiende plek in het eindeklassement. Tijmen de Zwart was erg tevreden over de wedstrijd. Hij werd 26e. Sem Albers was niet helemaal lekker, maar wilde persé op dit gave parcours rijden en werd toch nog 29e. Helaas was Victor van der Velden ziek geweest, maar was er wel bij om z’n clubgenootjes aan te moedigen. Lotte als enige meisje van DJR in deze categorie, ging heel lekker totdat ze een lekke band kreeg. Lotte gaf echter niet op en kwam rennend over de finish met haar mtb aan de hand. Klasse hoor Lotte!

In de E-Klasse kwamen Rowan van Oord en Quinn van der Waal uit voor De Jonge Renner. Quinn had er zin in en vond het ook reuze spannend. Hij deed het super goed. Vuur zagen we in z’n ogen. Eenentwintigste is Quinn geworden. Rowan ging keihard van start. Lag zelfs even op kop. Rowan had zich totaal leeg gereden en pakte net naast het podium. Wel wist hij z’n tweede plek in het eindklassement stevig te behouden. Echt klasse gereden deze competitie Rowan!

Pepijn van Elzakker, Bart Branderhorst, Max van Loo, Sem Kroonen en Rik Woestenberg startten in de D-klasse. Pepijn wist het mega-spannend te maken. Dan weer lag hij op kop, en dan weer Mika. Uiteindelijk finishte Pepijn als tweede, maar kon met trots de overwinningsbokaal van deze wintercompetitie in de lucht houden met maar liefst twaalf punten voorsprong. Pepijn bedankt voor dit mooie staaltje mountainbiken. Bart kreeg vleugels. Wat supporters toch al niet voor invloed kunnen hebben. Een prachtige negende plek voor Bart. Max zat er ook goed in, hij werd achttiende en Sem was zelf heel tevreden over de wedstrijd. Hij werd 26e. Rik liet zich niet van de wijs brengen. Zelfs niet toen hij de laatste ronde langs de al opgestelde mannen van de volgende klasse moest fietsen. Tot het eind bleef hij hard werken.

Het zit er weer op deze wintercompetitie 2016-2017. We werden getrakteerd op allerlei parcoursen waar mannen en vrouwen de tanden in hebben gezet. Angsten werden overwonnen, wedstrijdjes in de wedstrijden werden uitgevochten, teleurstellingen werden geïncasseerd en prijzen gevierd. Dát is sport zoals het graag gezien wordt. Bedankt iedereen voor dit heerlijke seizoen! Vooral dank aan de organisatie van Jan van Arkel, voor al jullie inspanning en creativiteit om er weer een mooie competitie van te maken.

Tot volgend jaar.

Alle uitslagen staan hier op de site van Rennersclub Jan van Arckel.