Op zondag 26 februari werd het seizoen voor Team Lotto NL-Jumbo- De Jonge Renner afgetrapt bij onze zuiderburen. Een deel van het team reed de klassieker Gent-Staden en andere renners reden een koers in Brustem. David Dekker kwam met een negende plaats in deze laatst genoemde wedstrijd terug naar huis. Een mooi resultaat. De overige renners reden in deze koersen prima mee en deden vooral goede conditie op voor de komende weken.

Zaterdag 4 maart werd de Ster van Zwolle verreden. De eerste wedstrijd in de Topcompetitie. Vroeg in de wedstrijd reed er een kopgroep weg van negen renners. Daarbij was Dick Janssen aanwezig. Het peloton zag de vluchters niet meer terug. In een sprint met negen werd de klassieke opening van het Nederlandse wielerjaar beslist. Beloften-kampioen Fabio Jakobsen van SEG was de snelste. DIck eindigde als achtste. Erg knap! Helaas was hij daarmee net niet de “beste clubrenner” anders had hij de blauwe leiderstrui mogen aantrekken als leider van het gelijknamige klassement. Een ruime samenvatting van deze koers wordt op zondag 12 maart 18.30 uur uitgezonden op Eurosport.

Zondag 5 maart stond de Omloop van Schijndel op het programma. Weer waren er top tien noteringen in deze koers over 120 kilometer. Bryan Bouwmans werd achtste, Willem Bok tiende en Nils Sinschek veertiende. Willem was in de laatste kilometer echter gevallen. Op karakter reed hij over de finishlijn om vervolgens meteen naar het ziekenhuis te vertrekken. Daar werd helaas een sleutelbeenbreuk vastgesteld. Een enorme teleurstelling natuurlijk voor hem. We wensen hem dan ook een spoedig herstel!