LANDELIJKE JEUGDCOMPETITIE MOUNTAINBIKE BERLICUM

Vorige week was de aftrap van de Landelijke Jeugdcompetitie in Oldebroek, waar Pepijn van Elzakker als enige vertegenwoordigd was van de jeugd mountainbikers van ‘WV De Jonge Renner’. Je moet er ook wel wat voor over hebben; totaal zo’n 300 km rijden voor een wedstrijd van 55 minuten. Uiteindelijk werd het ruim een uur en dat was best pittig. Desalniettemin wist Pepijn op een mooie zesde plaats te eindigen.

De tweede wedstrijd vond op 19 maart plaats in Berlicum. De MTB-jeugdcommissie van DJR maakte er een feestje van; om 9.15 uur werd de permenance opgezet en ingericht. Koffie, thee, een kratje appels en na de wedstrijd konden de renners een lekker warm kopje tomatensoep krijgen die ter plekke werd klaargemaakt. Ze konden zich zelfs bij het kacheltje opwarmen. De randvoorwaarden waren aanwezig, een goede sfeer en de jongens en meiden waren er klaar voor. Lichtelijke spanning, dat wel.

In categorie 2 ging Boris Griep van start. Hij stond helemaal achteraan, maar was goed weg. Boris wist nog tien kinderen achter zich te laten en finishte met plezier als 17de.

In categorie 3 verscheen zus Lotte Griep bij de startlijn. Ook zij mocht als laatste starten. Aangemoedigd door vader, twee broertjes en haar grote zus, zette Lotte alles op alles. Ze eindigde als 34ste. Ook Victor van der Velden mocht vanuit de achterhoede starten. Zijn fans waren luid en duidelijk aanwezig. Hij ging lekker. Had er flink de vaart in en na twee rondes, wist hij nóg zes plaatsen naar voren te kruipen. Als 26e kwam Victor over de streep en daar was hij zelf dik tevreden mee.

In categorie 4 vertrokken maar liefst 47 jongens en meiden. Eén daarvan was Sem Albers. Sem had wat pech bij de start omdat hij vastliep op z’n voorganger die fietspech had. Daarna werd het lastig om het opgelopen gat dicht te rijden. Sem deed z’n best en heeft één jongen achter zich gelaten. Z’n zusje, vader, moeder, oom en tante hebben Sem flink aangemoedigd.

Dan Sepp Brocken die in categorie 5 met 44 anderen in startpositie stonden. Sepp ging goed, reed z’n eigen wedstrijd en wanneer hij voorbij onze permenance kwam, ging hij nog een tandje harder. Sepp finishte als 38e.

Daarna was het wachten op categorie 7. Om 15.30 uur was Pepijn van Elzakker pas aan de beurt. Veel supporters van De Jonge Renner bleven kijken. Supertof natuurlijk! Pepijn reed een geweldige wedstrijd. Het was spannend, het begon te regenen en het parcours werd steeds glibberiger en gevaarlijker. Na een super start en één ronde op een derde plek gereden te hebben, is Pepijn als vierde geëindigd. We hebben ook van deze wedstrijd mogen smullen en Pepijn van z’n warme kop soep na afloop.

Rond 17.00 uur was alles weer ingepakt en opgeruimd. De mountainbikers vertrokken, moe en voldaan huiswaarts. De volgende wedstrijd gaat zich in Burgh-Haamstede afspelen op zaterdag 25 maart.

Klassement:

Meer gegevens over rondetijden kun je hier vinden.