LANDELIJKE JEUGDCOMPETITIE MOUNTAINBIKE BURGH-HAAMSTEDE

Vijf jeugdleden van de MTB afdeling van WV De Jonge Renner verschenen op zaterdag 25 maart in de bossen en duinen van Burgh-Haamstede aan de start.

In categorie 2 was het Boris Griep die z’n uiterste best deed om tegen de heuveltjes op te komen en het mulle zand te bedwingen. Hij vond het een leuk parcours en kwam als achttiende van de 30 over de meet.

In categorie 3 vertrok Lotte vanuit de achterhoede en wist twee jongens achter zich te laten. Goed hoor Lotte.

In categorie 5 debuteerde Quinn van der Waal in deze landelijke wedstrijd. Als allerlaatste werd hij weggeschoten. Quinn zette alles op alles om een goede uitslag te fietsen. Op het zware parcours hield hij goed vol, de tweede ronde wist hij een paar kinderen in te halen, maar de laatste ronde staken ze hem weer voorbij. Quinn werd 43e van de 47. Netjes Quinn.

Soo Yin van Noorloos had nog niet eerder een LJC-wedstrijd gereden en ook zij moest achteraan starten in categorie 6. Het was loodzwaar, maar Soo Yin liet zich niet kennen en reed het gat dicht. Erop en erover en werd daardoor 41e van de 45 overall.

Dan ‘last but not least’; Pepijn van Elzakker in categorie 7. Hij had, zoals gewoonlijk, een super snelle start en zat meteen goed in de kopgroep. De tweede ronde moest hij afstappen op een klimmetje waar de drie eersten wegreden en zo werd Perpijn vierde. Super netjes!

De volgende LJC-wedstrijd gaat zich in Oldenzaal afspelen op zaterdag 1 april.

Meer gegevens over rondetijden kun je hier vinden.